logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Sapkát, sálat és esernyőt is vigyünk ma magunkkal: eső, havas eső várható

Egy mediterrán ciklon hoz borongós, esős időt, de délután nyugaton, északnyugaton helyenként az esőt havas eső, a magasabb hegycsúcsokon pedig havazás válthatja fel.

 

Túlnyomóan borult időre számíthatunk, legfeljebb estétől vékonyodhat, szakadozhat kissé a felhőzet. Délnyugat felől egy kiterjedt csapadékzóna éri el hazánkat, amely csak lassan vonul észak felé. A Dunántúlon kiadósabb csapadékra van kilátás – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Az eső mellett előbb Sopron és az Alpokalja térségében, később a Dunántúl nyugati és északi részein, a Bakonyban, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein havas eső, havazás is előfordulhat.

A délkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északnyugati szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések, majd délutántól egyre nagyobb területen nyugatira, délnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 9 fok között várható, északnyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben. Észak felé távozik a nappali csapadékzóna, az Észak-Dunántúlon, a Dunakanyar térségében már egyre nagyobb eséllyel válthat hóba a változó halmazállapotú csapadék.

(Fotó: met.hu)

Egy kisebb szünet után hajnaltájt délen, délkeleten ismét számíthatunk esőre, míg nyugaton vegyes csapadék valószínű, ott átmeneti ónos eső is előfordulhat. A nyugati, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, a Tiszántúlon lesz legtovább élénk a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között valószínű.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még