logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dömötör Csaba: Ez már nem csak német belügy

| Szerző: hirado.hu
Nemcsak a Németországba irányuló migrációt ösztönözné az új német kormány közzétett programja – jelentette ki Dömötör Csaba, aki szerint hazánk is elvárja: fogadják el azt, hogy mi viszont más utat választunk.
Az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határnál, 2021. november 12-én. MTI/AP/BelTA/Leanyid Scseglov

Több, mint tanulságos az új német kormány közzétett programjának migrációs fejezete – jelentette ki Facebook-oldalára feltett videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

„Egy új kezdetet akarnak, mely méltó egy modern bevándorló országhoz” – folytatta, hozzátéve, hogy a program szerint a Németországba érkező fiatalok három év ottlét után tartózkodási jogot kapnának, 4-6 év után a családok is megkapnák ezt.

Ennek a tartózkodási engedélynek nem lenne akadálya a folyamatban levő menekültügyi eljárás sem. Az embercsempészet „áldozatai” akkor is megkapnák ezt a jogot, ha nem tanúskodnak az embercsempészek ellen, míg a gyerekeket általános szabály szerint vissza sem küldenék.

Tehát nem megállítani, hanem fokozni akarják a bevándorlást

– vonta le a következtetést Dömötör, hozzátéve: nemcsak a Németországba irányuló bevándorlást ösztönöznék, hiszen azt is írják, nagyobb teher-és felelősségmegosztásra lenne szükség a tagországok között. Sőt, az uniós határokon is megszüntetnék a bevándorlók visszaküldését.

Ettől kezdve ez már nem csak német belügy – emelete ki a politikus, aki hangsúlyozta ugyan, hogy nem feladatunk más országok politikájának minősítése, ám elvárja, hogy fogadják el azt, hogy mi más utat választunk.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még