logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kövér László részvétét fejezte ki a bulgáriai buszbaleset miatt az észak-macedón házelnöknek

Részvétét fejezte ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a kedd hajnali bulgáriai buszbaleset miatt Talat Xhaferinek, az Észak-Macedón Köztársaság parlamenti elnökének.

A részvétnyilvánító táviratban Kövér László azt írta: nagy megrendüléssel és mély szomorúsággal értesült a november 23-án hajnalban, a bulgáriai autópályán történt, negyvenhat áldozatot, köztük tizenkét gyermek életét követelő szörnyű autóbusz-balesetről.

A Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt buszbaleset helyszíne 2021. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev)

Minden emberi élet ilyen váratlan és tragikus elvesztése szinte elviselhetetlen fájdalmat okoz, és pótolhatatlan veszteséget jelent a hozzátartozóknak s egyúttal az ország egész lakosságának is. A gyásznak ezekben a nehéz óráiban Magyarország is osztozik a baráti macedón nép mély fájdalmában” – fogalmazott a házelnök.

Kövér László levelében maga és az Országgyűlés tagjainak nevében őszinte együttérzését fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, a baleset sérültjeinek pedig minél gyorsabb és teljes felépülést kívánt.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még