logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Városháza-ügy: vizsgálóbizottság alakul, de Bajnai szerepét nem vizsgálhatják!

Láng Zsolt javaslatára döntöttek vizsgálóbizottság felállításáról a képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a Városháza-ügy miatt, azonban a vizsgálóbizottság Bajnai Gordon volt miniszterelnök szerepét nem vizsgálhatja.

 

A javaslatot Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője nyújtott be a testület elé. Az előterjesztést Karácsony Gergely módosító javaslatával fogadták el végül a közgyűlésben. A vitában Karácsony elmondta, hogy egy olyan ügyben állítanak fel most vizsgálóbizottságot, amely szerinte nem történt meg. A Fidesz frakcióvezetője szerint viszont az a kérdés, hogy Bajnai Gordont miért nem vizsgálhatja a tervezett bizottság.

Amikor a volt miniszterelelnök azt mondja egy felvételen, hogy cápák mozognak a különféle üzlet ügyekben, akkor Önök mondják azt, hogy ez nem ügy?

tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője a baloldali polgármestereknek.  Láng Zsolt arra is rámutatott, hogy a vizsgálóbizottság meglehetősen szűk ütemterv mentén dolgozhat. Mindezek ellenére megszavazzák a baloldali többség vizsgálóbizottsági javaslatát, hogy kiderüljön az igazság – számolt be az Origo.

A testület feladata az, hogy a Városháza és a fővárosi önkormányzat más ingatlanjainak hasznosításával összefüggő állításokat tartalmazó, nemrégiben nyilvánosságra került hangfelvételekkel összefüggésben vizsgálatot folytasson le.

Budapest, 2021. november 24. Karácsony Gergely főpolgármester megérkezik a Fővárosi Közgyűlés ülésére a Városházán Fotó:  MTI/Szigetváry Zsolt

Budai Gyula: Főpolgármester úr, ez most komoly?

Budai Gyula közösségi oldalán reagált a vizsgálóbizottság körüli vitára. Karácsony Gergelynek címzett bejegyzésben Budai Gyula leszögezi:

„Főpolgármester úr, ezt most kibulizták és megakadályozták Bajnai Gordon meghallgatását, de azt nem tudja megakadályozni, hogy a rendőrség kihallgassa Bajnait, Kiss Ambrust, Tordai Csabát és Önt !”

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korábban közölte, hogy a Városháza-ügy kapcsán a rendőrségre több feljelentés is érkezett. Ezek alapján befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt indultak eljárások ismeretlen tettes ellen a fővárosi Városháza eladásának ügyében.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még