logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Müller Cecília szerint rendkívül sikeres az oltási akcióhét

Az országos tisztifőorvos rendkívül sikeresnek tartja az oltási akcióhetet; az első napon, hétfőn több mint 131 ezren vették fel a koronavírus elleni vakcinát.

Müller Cecília az egyik oltóponton rögzített, a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: az oltóhelyeken nagyon nagy a forgalom, az emberek élnek a lehetőséggel és „meghallották a megszólításunkat.

Ismertetése szerint az akcióhét első napján, hétfőn több mint 131 ezren vették fel az oltást: 105 ezren a harmadik vakcinát, amivel megerősítették szervezetük immunrendszerét, tehát – mint fogalmazott – „hozzájárultak ahhoz, hogy a delta variáns ellen is védettek legyenek.

Hozzátette, 18 ezren vették fel az első védőoltásukat, amivel „elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak.

„Én köszönöm azt, hogy felismerték ennek jelentőségét, felelősséget éreznek saját és embertársaik egészsége iránt is”– hangoztatta Müller Cecília.

Emlékeztetett arra, hogy az oltási akcióhéten reggel 7 és 19 óra között várják az oltópontok az oltakozni kívánókat.

Azoknak, akik még nem éltek az oltás lehetőségével, Müller Cecília azt javasolta, hogy vegyék fel az első vakcinát. Azokat pedig, akiknek a második oltása óta 4-6 hónap eltelt, arra kérte, hogy éljenek a harmadik, megerősítő oltás lehetőségével.

„Ez a vírus nem válogat, terjed emberről emberre, és ahhoz, hogy ne fertőződjünk meg, a leghatékonyabb módszer a védőoltás felvétele”– hangsúlyozta.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még