logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi György: Az Európai Unió bürokráciája hátba támadja a határait védő országokat

A migráció a fő téma a V4-ek budapesti találkozóján. Orbán Viktor miniszterelnök pedig levelet írt az Európai Bizottság elnökének, melyben arra kéri Ursula von der Leyent, hogy függessze fel a biztonsági intézkedéseket aláásó kötelezettségszegési eljárásokat – számoltak be róla az M1 Ma reggel című műsorában.

Idén már a 108 ezeret is meghaladta az elfogott határsértők száma, ami a tavaly ezen időszakában 36 ezer volt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Majd hozzátette, hogy tavaly ezen időszakában az évnek 365 embercsempészt fogtak el, most pedig 1110-et. Ez pedig azt jelenti, hogy – bár egy más helyzet van a lengyel-belarusz határon

– a magyar határon is jelentős migrációs nyomás van.

Bakondi György elmondta, hogy a magyar védelmi intézkedés miatt a Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított, ami akadályozza a hatékony határőrizetet. Hozzátette, hogy a Bizottság által indított eljárás mögött politikai, ideológiai elképzelések vannak.

Lengyelország és Magyarország is harcban áll a határon, őrzi a belső biztonságát az európai, magyar és lengyel embereknek – fogalmazott, majd kifejtette, hogy

ebben a harcban az Európai Unió bürokráciája tulajdonképpen hátba támadja ezeket az országokat, igyekszik őket eszközteleníteni ahelyett, hogy pénzügyi támogatást nyújtana az akadályrendszer fenntartásához vagy az átcsoportosított határőrizeti erők működtetéséhez.

A címlapfotón: A lengyel 16. gépesített hadosztály által közreadott képen az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határt védő szögesdrótkerítés fehérorosz oldalán, az előtérben lengyel katona a kelet-lengyelországi Kuznica térségében (Fotó: MTI/EPA/Lengyel 16. gépesített hadosztály)

Ajánljuk még