logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már nyitás előtt hosszú sorok álltak a kórházak előtt – így indult az oltási akcióhét

| Szerző: hirado.hu
Hétfőn reggel megkezdődött az oltási akcióhét, az oltakozni vágyókat minden nap 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. A hirado.hu már 7 óra előtt ott volt a Honvédkórház oltópontján, ahol tömegek álltak sorba, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát. Tudósítónk beszámolója szerint minden gyorsan és jól szervezetten zajlott.

A kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak hétfőtől vasárnapig. A héten az összes kórházban várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni.

Az oltási akcióhét reggel 7 órakor indult, a nyitás előtt már hosszú sorokban várakoztak az emberek a koronavírus elleni vakcináért (Forrás: hirado.hu)

Ahogy ezen a hétfő reggel 7 óra előtt néhány perccel készült fotón is jól látszik, már nyitás előtt sokan álltak sorban a kórházak előtt. A budapesti Honvédkórház bejáratánál ez a kép fogadta az érkezőket, ahol több mint 50 méteres sor alakult ki. A hirado.hu helyszíni tudósítója szerint a sor a 7 órai nyitás után nagyon gyorsan haladni kezdett, és jól szervezetten működött a bejutás.

Az oltóhelyeken mind az öt Magyarországon forgalomban lévő oltóanyag, vagyis a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca, a Janssen és a Sinopharm vakcinája is rendelkezésre áll, a Szputnyik V már elfogyott.

A hirado.hu helyszíni tudósítója szerint nagyon sokan érkeztek felvenni a koronavírus elleni vakcinát, a 7 órai nyitás után pedig minden gyorsan és jól szervezetten haladt (Forrás: hirado.hu)

A hirado.hu helyszíni tudósítója a nyitás előtti érkezés miatt kialakult kisebb sorban állással együtt összesen 40 perc alatt végzett, előzetes regisztráció nélkül. 8 óra előtt pár perccel – azaz az oltási akcióhét nyitása után egy órával – már nem volt sor a Honvédkórház előtt, folyamatos volt a haladás.

Az oltakozás jól szervezett és gyors, a koronavírus elleni vakcina a héten előzetes időpont egyeztetés és regisztráció nélkül is felvehető az ország 101 kórházában és szakrendelőiben.

A Honvédkórház főigazgatója az M1 reggeli műsorában elmondta, hogy nyolc oltópont várja a hétfőn indult oltási akcióhétre érkezőket az intézményben. Wikonkál Norbert Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány okozta egészségügyi problémát az oltással lehet kezelni, ezért mindenkit arra kért, hogy vegye fel a vakcinát. Hozzátette, a koronavírus esetében nem lehet előre megmondani, hogy kire, miként hat a fertőzés lefolyása, ezért érdemes előre védekezni. „Nemcsak az a veszély van, hogy valaki belehal a vírusba – bár az is egy nagyon komoly kockázat –, de olyan életminőség-romlás jár vele együtt, amit szerintem sokan szeretnének elkerülni” – fogalmazott a főigazgató.

Orbán Viktor: Csak akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltatja magát

Bízik benne a kormány, hogy a szigorított intézkedések elegendők lesznek, de a járvány neheze még csak most következik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjúban. Azt világosan látjuk, hogy akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak, és a többiekre nézve is veszélyt jelentenek – tette hozzá a kormányfő.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a második vakcina után 4–6 hónappal az oltások védőereje gyengül, ezért a harmadik oltás felvétele szükségessé válik. A miniszterelnök elmondta, hogy a virológusok esküsznek arra a tényre, hogy a harmadik oltás jóval magasabb védettséget nyújt, mint tette azt a második.

A baj oka az, hogy még mindig nincs mindenki beoltva, és csak akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki felveszi a vakcinát. A végén mindenkinek be kell majd oltatnia magát, ezért a miniszterelnök kért mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, és az akcióhéten vegyék fel az oltást.

Ajánljuk még