logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fogával húzta el a Terminátor autóját a 10 éves magyar kislány

| Szerző: hirado.hu
Sinka Dotti idén augusztusban elképesztő mutatvánnyal hívta fel magára a figyelmet, amikor kilenc méteren keresztül a fogaival húzta el Arnold Schwarzenegger 2,7 tonnás terepjáróját. A kislány most már hivatalosan is világrekorder lett, ugyanis az Elite World Records hitelesítette csúcsdöntő produkcióját.

 

Dotti mostantól a legfiatalabbnak számít erőhúzásban, Schwarzenegger 2,7 tonnás autója pedig a valaha volt legnehezebb jármű, amelyet kiskorú foggal húzott el. A színész ezzel a járgánnyal rója Budapest utcáit, ha a fővárosba érkezik.

A Bors korábban már megírta, hogy Dotti a rekordkísérletre négy évet készült, a gyakorlatsorozatot pedig egy csupán 500 kilós Mini Cooperrel kezdte.

Az produkció kapcsán Dottival és édesapjával, a világhírű erőhúzó Sinka Zsolttal az M2 Petőfi TV készített interjút idén augusztusban. A világrekord 1:49-től látható.

A kislány édesapjától örökölte az extrém sportok iránti szeretetét. A gigászi erejű, többszörös világcsúcstartó Sinka Zsolt, azaz Popey a világon elsőként húzott el repülőgépet, de korábban már egy 42 tonnás tankkal is megbirkózott, azt megelőzően pedig három kamiont húzott el foggal.

Az Egyesült Arab Emírségekben élő Dotti és édesapja egy előre összeállított, komplex edzésprogrammal készül a hihetetlen produkciókra, a kislány pedig a sikeres rekordkísérlet után találkozott Schwarzeneggerrel, aki személyesen gratulált a teljesítményéhez.

A mutatvány azért is elképesztő, ugyanis Dotti fő profilja nem az erőhúzás, hanem az úszás, amelyet az Emírségekben versenyszerűen űz, emellett mostanában másik kedvenc hobbijának, a bmx-ezésnek hódol.

A címlapfotón a világrekorder Sinka Dotti erőhúzás közben (Forrás: Twitter).

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még