logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rangos díjat nyert a Hungexpo fogadóépülete

| Szerző: hirado.hu
Rangos mérnökszakmai versenyen nyert díjat a Hungexpo fogadóépülete! – tudatta közösségi oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

A megújult Hungexpót, Budapest vadonatúj, világszínvonalú konferenciaközpontját szeptemberben adták át. Egy hatalmas, közel 100 ezer négyzetméteres rendezvényhelyszínt: új pavilonokkal, rugalmasan átalakítható terekkel, profi hang- és fénytechnikával, az épületek körül minőségi zöldfelülettel – írta az államtitkár.

Majd hozzátette: „így Budapest felkerült a világ konferenciatérképére! A legrangosabb nemzetközi eseményekért mostantól akár Béccsel vagy Prágával is versenyezhetünk.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányzati forrásból megújult Hungexpót a mérnökszakma is elismeri!

Ikonikus Fogadóépületének acélszerkezete a Tekla Global BIM Awardson, egy rangos mérnökszakmai versenyen két díjat is bezsebelt. A magyar épületek között a „közérdekű projektek” kategóriát nyerte meg, és a közönségszavazás győztese is lett!

A Fogadóépület egy olyan különleges építészeti alkotás, amely méltó ahhoz, hogy évente akár több millió vendéget fogadjon, és egy világszínvonalú rendezvényhelyszín kapuja legyen – írta Fürjes Balázs.

Egyedi formáját egy propellerről mintázták, más értelmezések szerint három, szimmetrikus virágszirom találkozása. A homlokzata háromszög alakú elemekből épül fel – ez összesen 1300 négyzetméternyi üvegfelület, a tető különlegessége pedig, hogy sík helyett egy gömbfelületre illeszkedik – magyarázta az államtitkár.

A címlapfotón: A Hungexpo épülete (Fotó: Facebook)

Ajánljuk még