logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Adventi készülődés: sorra nyílnak a karácsonyi vásárok az országban

| Szerző: hirado.hu
Elkezdődött a karácsonyi készülődés. A fővárosban megnyílt a Szent István-bazilika előtti és Vörösmarty téri adventi vásár is, utóbbit a járvány miatt csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Debrecenbe pedig megérkezett a város karácsonyfája, melyet a következő napokban a debreceniek a tűzoltókkal közösen díszítenek majd fel – hangzott el az M1 Híradójában.

A szokásosnál nagyobb volt a forgalom a debreceni nagytemplomnál péntek délelőtt. Megérkezett a város karácsonyfája, és már a felállítása is igazi látványosság volt. A következő napokban kezdik majd el a fa díszítését, jövő vasárnap pedig a város díszkivilágításával együtt kapcsolják fel a fényeit. A fenyő kivágásában és a felállításban is évek óta segítenek a tűzoltók.

A fotó illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A fővárosban már feldíszített karácsonyfa is áll: péntek délelőtt megnyitott a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. A járvány miatt tavaly nem tudtak itt vásárt rendezni, és idén is csak korlátozásokkal. Az egyik legnagyobb változás, hogy kordonokkal kerítették körbe a teret.

„Mostantól hétköznaponként három, hétvégente négy ilyen kapun lehet belépni a Vörösmarty térre, az adventi vásárba. Ehhez érvényes védettségi igazolványra, illetve fényképes igazolványra van szükség. Ezzel együtt a téren létszámkorlátozás is életben van, egyszerre ezer fő lehet benn” – emelte ki a közmédia tudósítója.

A vásárban kiemelt szerepet kaptak a kézműves alkotók, akik tavaly az online térbe szorultak: idén csaknem 15 mesterség mutatkozik be.

„A Magyar Kézműves Szövetség kézművesei vannak túlnyomórészt a téren, és olyan kuriózumokkal készültek, amelyekkel most már másfél-két éve nem találkozhattak az idelátogatók” – mondta a Híradónak Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke.

A Vörösmarty térhez hasonlóan a Szent István-bazilika előtti adventi vásár is megnyílt, és a következő napokban a vidéki helyszíneken is elindulnak az adventi programok.

A bazilika előtti vásárt 2019-ben Európa legjobb karácsonyi vásárának választották: ott csaknem 100 hazai kiállító, kézműves és gasztronómiai egység várja a vendégeket, január 1-jéig.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még