logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatunk nyolc helyet Budapesten, ahol biztosan korcsolyázhat a télen

| Szerző: hirado.hu
Fényár, gyerekzsivaj, karácsonyi slágerek, kürtöskalácsillat, tea, forralt bor – ezek mellett az adventi időszak hangulatához a kivilágított korcsolyapályák is hozzátartoznak. Mutatjuk, hogy hol és mikor lehet korcsolyázni a fővárosban az idei szezonban.

 

III. kerület – Óbuda (Fő tér)

A Fő téren november 26-án, az Advent Óbudán 2021 program ünnepélyes megnyitóján jégtáncosok színpompás bemutatójával nyit a korcsolyapálya, míg Békásmegyeren november 27-től várják a jég szerelmeseit.

A pályák használata ingyenes.

Korcsolyabérlés:

  •        35-ös méretig: 600 forint/pár
  •        35-ös méret fölött: 800 forint/pár
  •        kerületi iskolásoknak, óvodásoknak: 300 forint/pár

Korcsolyaélezés: 1000 forint/pár

A Fő téri korcsolyapálya az Advent Óbudán rendezvény területén lesz, amely csak védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

Lelkes korcsolyázók az óbudai Fő téren

IV. kerület – Újpest (Szent István tér)

Tavaly a koronavírus-helyzet miatt ugyan nem épülhetett fel, de idén november 27. és 2022. január 30. között ismét várja majd a közösségi korcsolyázás szerelmeseit az újpesti jégpálya.

Fontos, hogy a pályán és az öltözősátor területén 18. életévüket betöltött vendégek csak a Covid–19 elleni védettséget igazoló dokumentummal tartózkodhatnak; a dokumentum érvényességét a bejáratnál a biztonsági szolgálat ellenőrzi.

A jégkorcsolyapálya használata ingyenes.

V. kerület – AdventBazilika (Szent István tér)

A járványhelyzet javulásának köszönhetően idén újra együtt ünnepelhetjük az adventet a Szent istván-bazilikánál. November 19-től az AdventBazilika rendezvénysorozatot Budapesten a Szent István téren hagyományos formájában rendezik meg.

 

(Forrás: Facebook.com)

VI. kerület – Westend Shopping Center – Winter Wonderland

A belvárosi bevásárlóközpont tetején üzemelő jégpálya hosszú évek óta fogadja a korcsolyázni vágyó fiatalokat és időseket egyaránt. Remek hír, hogy ez a korcsolyapálya november 14-én vasárnap már megnyitott.

A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1500 forint, melyért cserébe egy 1500 forint értékű Westend-ajándékkártyát kapnak a vásárlók.

IX. kerület – Budapest Park (Soroksári út 60.)

Fennállása óta először korcsolyapályával készül a Budapest Park a téli sportok kedvelőinek. A közönség által jól ismert szabadtéri szórakozóhely most egy hatalmas, 1200 négyzetméteres jégpályává varázsolja a nagy táncteret. A Budapest Park Jégvilág programja december 3-án nyitja meg kapuit.

IX. kerület – Müpa Budapest (Komor Marcell u. 1.)

Már épül a Müpa szabadtéri jégpályája a Duna-part közelében. Az idén először ingyenes koncertek várják a korcsolyázókat egész decemberben. A nyitás időpontja: december 4., szombat.

XIV. kerület – Városligeti Műjégpálya (Olof Palme sétány 5.)

A mindenki által jól ismert Városligeti Műjégpálya idén télen ismét megnyitja kapuit. Sokáig a szervezők számára sem volt világos, hogy az időjárás miatt idén mikor nyithatja meg kapuit a létesítmény, végül november 19-ére esett a választás.

A létesítmény üzemeltetője, a Budapesti Sportszolgáltató Központ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy felkészült személyzettel és kiváló minőségű eszközparkkal – benne 2000 pár kölcsönözhető korcsolyával – fogadja a látogatókat.

A nagyközönség mellett a műjégpálya várja a legfiatalabb korosztályokat is – képzett oktatógárdával segítve az óvodás és iskolás csoportokat –, továbbá központi helyszíne különféle sport- és vállalati rendezvényeknek, csapatépítéseknek.
A jegyeket – amelyeket évek óta változatlan áron vásárolhatnak meg a látogatók – a járványügyi szempontokat figyelembe véve érdemesebb online megvásárolni a Városligeti Műjégpálya internetes oldalán , de a helyi jegypénztárakban is van rá lehetőség.

XXI. kerület – Csepeli Jégpark (Szent Imre tér)

A Csepeli Jégpark sok szeretettel várja idén is a korcsolyázni vágyókat. A már évek óta ingyenesen működő korcsolyapálya november 26-án nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt. Idén oktatók segítik azokat, akik szeretnének megtanulni korcsolyázni a kezdők pályáján.

Korcsolyabérlés:

  • 700 forint/pár

 A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még