logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy nap alatt több mint négyszáz migránssal szemben intézkedtek a magyar határőrök

Továbbra is nyomás alatt a magyar határ. A magyar határőrök 2021. november 17-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 308 határsértőt tartóztattak fel és 133 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számoltak be róla a Police.hu honlapján.
Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 10 esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel Hóduna, Balotaszállás, Csólyospálos, Bácsbokod, Vaskút, Sükösd, Kelebia, Katymár és Sárhát közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 211 határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Szeged, Szeged-Gyálarét, Makó, Ferencszállás, Újszentiván, Ásotthalom, Ruzsa, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

Pest megyében, Inárcson és Vácon 3 esetben 7; Győr-Moson-Sopron megyében 1 alkalommal Győrnél 13; Zala megyében, Letenyénél 3; és Komárom-Esztergom megyében, Császár közigazgatási területén 13 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során tunéziai, pakisztáni, bangladesi, jemeni, szudáni, afgán, szír, eritreai, szomáliai, dzsibuti, török, indiai, palesztin, szomáliai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben összesen 133 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben Bács-Kiskun megyében.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 esetben embercsempészés miatt és 1 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még