logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Családi ingatlanbirodalmat építhet Jakab Péter?

| Szerző: hirado.hu
Sajtóértesülések szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és családja gyanús ingatlanügyekbe keveredett.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Jakab Péter, a Jobbik elnöke gyanús ingatlanügybe keveredett: Jakabnak az Országgyűlés évi hárommillió forintért bérel egy lakást. Csakhogy a Bors információi szerint a Jobbik elnöke nem költözött be ebbe a lakásba, azt a tulajdonos – Jakab barátja – kiadta valaki másnak. Így akár duplán tehetik el a bérleti díjat, összesen valószínűleg hatmillió forintot.

Csütörtökön a lap újabb ügyet tárt fel. Információik szerint pártelnök családtagjai az elmúlt időszakban Budapest XI. kerületében sorra veszik a lakásokat Budán, egy jó befektetésnek számító, ugrásszerű fejlődés előtt álló területen.

Meglepő módon egymástól szinte néhány lépésnyi távolságra, Kelenföldön az új pláza közelében vásárolnak Jakabék, mint akik trükkös ingatlanszakértőként jó előre pontosan felmérték, hogy az Etele Plaza megnyitása szinte azonnal 20–30 százalékkal felértékeli a környékbeli lakások árát.

A Bors beszámolója szerint először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanvásárlásba. Megvettek egy Fehérvári úti lakást, amely a család első tulajdona lett a környéken. Aztán jött egy újabb lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag nevére került.

Nem álltak itt meg, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ez a lakás már kizárólag Jakab sógorának a nevén található. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy „családi strómant választottak”.

A Bors informátorai dokumentumokat, tulajdoni lapokat bemutató pártvezetők, a Jobbik elnökségi tagjai további dokumentumokat is ígértek Jakab Péter „kettős életéről”, a választókat, a Jobbik tagjait, de az egész közvéleményt félrevezető trükkjeiről – írja beszámolójában a lap.

Ajánljuk még