logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Családi ingatlanbirodalmat építhet Jakab Péter?

| Szerző: hirado.hu

Helyreigazítás: A 2021. november 18. napján »Családi ingatlan birodalmat építhet Jakab Péter?« címmel megjelent cikkünkben azt a való tényt, mely szerint az Etele úti ingatlan esetében Jakab Péter nővérének férje az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonos, abban a hamis színben tüntettük fel híreszteléssel, mintha a bejegyzésre csak azért került volna sor, hogy a pártelnök neve ne szerepeljen a tulajdoni lapon. A valóság ezzel szemben az, hogy az ingatlant ténylegesen Jakab Péter nővérének férje vásárolta meg.

Sajtóértesülések szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és családja gyanús ingatlanügyekbe keveredett.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Jakab Péter, a Jobbik elnöke gyanús ingatlanügybe keveredett: Jakabnak az Országgyűlés évi hárommillió forintért bérel egy lakást. Csakhogy a Bors információi szerint a Jobbik elnöke nem költözött be ebbe a lakásba, azt a tulajdonos – Jakab barátja – kiadta valaki másnak. Így akár duplán tehetik el a bérleti díjat, összesen valószínűleg hatmillió forintot.

Csütörtökön a lap újabb ügyet tárt fel. Információik szerint pártelnök családtagjai az elmúlt időszakban Budapest XI. kerületében sorra veszik a lakásokat Budán, egy jó befektetésnek számító, ugrásszerű fejlődés előtt álló területen.

Meglepő módon egymástól szinte néhány lépésnyi távolságra, Kelenföldön az új pláza közelében vásárolnak Jakabék, mint akik trükkös ingatlanszakértőként jó előre pontosan felmérték, hogy az Etele Plaza megnyitása szinte azonnal 20–30 százalékkal felértékeli a környékbeli lakások árát.

A Bors beszámolója szerint először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanvásárlásba. Megvettek egy Fehérvári úti lakást, amely a család első tulajdona lett a környéken. Aztán jött egy újabb lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag nevére került.

Nem álltak itt meg, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ez a lakás már kizárólag Jakab sógorának a nevén található. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy „családi strómant választottak”.

A Bors informátorai dokumentumokat, tulajdoni lapokat bemutató pártvezetők, a Jobbik elnökségi tagjai további dokumentumokat is ígértek Jakab Péter „kettős életéről”, a választókat, a Jobbik tagjait, de az egész közvéleményt félrevezető trükkjeiről – írja beszámolójában a lap.

Ajánljuk még