×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Városháza-gate: újabb hanganyag került nyilvánosságra, egyre erősebb a korrupció gyanúja

 

Az Anonymus-maszkos alak újabb nyilvánosságra hozott információi szerint jutaléki rendszer működhet a fővárosi önkormányzatnál egyes ingatlanügyletek esetében, és a szálak a Városháza eladására korábban szerződést kötő Berki Zsolttól egészen az egyik főpolgármester-helyettesig vezethetnek.

Kedden reggel a rejtélyes álarcos alak újabb hanganyagot juttatott el a sajtónak, amiből az derül ki, hogy a főpolgármester közvetlen környezetében is lehetnek érintettek gyanús ügyekben – olvasható az Index cikkében.

A hangfelvételen Gansperger Gyula – idén október 6-án elhangzott – beszélgetését halljuk egy ismeretlen férfival, amiben a volt Wallis-vezér, aki a májusi tárgyaláson is ott volt Barts Balázsnál, kifejti, hogyan történnek a fővárosnál az ingatlaneladások. Karácsony Gergely még pénteken bejelentette, hogy annak ellenére sem váltja le Barts J. Balázst a fővárosi vagyonkezelő éléről, hogy – a főpolgármester állítása szerint – a tudta és engedélye nélkül a Városháza eladásáról tárgyalt idén májusban.

Az elhangzottak szerint Berki Zsolt, aki korábban szerződést kötött a Városháza eladására egy ingatlanirodával, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettessel állhat kapcsolatban. Ez azért is érdekes, mert Barts Balázs pénteken közreadott jelentésében azt állította Berkiről, hogy külső szereplőként mindössze ingatlanok eladásánál szokott közvetíteni, és még 2017-ben kereste meg először a fővárosi vagyonkezelőt, de most

Gansperger Gyula arról számol be, hogy a férfinak politikai kapcsolatai vannak, ráadásul már a testvére (vagy unokatestvére) is rendelkezett ilyenekkel, hiszen Kiss Péternek, a volt szocialista miniszternek volt az embere – írja az Index.

A felvételen ezután Gansperger Gyula nem másról beszél, mint arról, hogy Kiss Ambrus és Tordai Csaba a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon emberei, akiket Bajnai ajánlott be Karácsony Gergelynél, és hatalmas befolyással bírnak a fővárosnál. Mint ismert,

Bajnai Gordon, akit Gansperger jól ismer, hiszen kollégák voltak a Wallisnál, a kezdetektől segíti Karácsony Gergelyt, akit az elsők között biztosított nyilvánosan is támogatásáról, amikor az elindult a miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson – olvasható az Indexen.

Az álarcos alak legújabb jelentkezése után tehát már konkrét, a főváros vezetéséig gyűrűző korrupció gyanúja merül föl, hiszen arról hallhattunk, hogy a Városháza eladásának tervén túl Berki Zsolt az egyik főpolgármester-helyettessel – a volt baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon emberével – Kiss Ambrussal jutaléki rendszert működtet, és Gansperger Gyula fizetett is nekik valamilyen ügylet keretében. A maszkos alak azzal a rejtélyes kijelentéssel zárta a videót, hogy „és még bele sem mentünk igazán.”


A főváros vezetése reagált: rágalmazásért feljelentést tesznek a hangfelvételek ügyében

Feljelentést tesznek a városvezetés lejáratását célzó, rágalmakat tartalmazó hangfelvételek ügyében – mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A főpolgármester közölte: feljelentést tesznek, mivel a kedden napvilágot látott felvételen „törvénysértő módon” hangzottak el „hazug rágalmak”, és ezeknek a bemutatása, tényként felmutatása bűncselekmény.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes kijelentette: a felvételen beszélő embereket nem ismeri, nem találkozott velük, a megfogalmazott vádakat visszautasítja, és mindezek miatt rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz ismeretlen személy ellen, „akit a sajtó egy része Gansperger Gyulaként azonosított”.

„Büntetőfeljelentés teszek, mert azt mondta, hogy jutalékrendszert működtetek” – közölte Kiss Ambrus.