logo

Műsorújság

×

social

élő

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Budapesti Fidesz a Városháza-ügyről: Karácsony Gergely mindent megtesz, hogy ne kelljen szembenéznie a tényekkel

| Szerző: hirado.hu
Közösségi oldalán reagált Karácsony Gergely nyilatkozatára a budapesti Fidesz. Szerintük ugyanis hiába dagad napról napra a Városháza-ügy, Karácsony Gergely továbbra sem tartja indokoltnak egy vizsgálóbizottság felállítását, mert nem hisz a nyilvánosságra került hangfelvételek valóságtartalmában.

De hogy Karácsony Gergely éppen miben hisz és miben már nem, az percről percre változhat. Ezt láttuk egész politikai ténykedése kapcsán. Egyébként pedig az igazság szempontjából teljesen érdektelen – írták.

Mi továbbra is fontosnak tartjuk, hogy vizsgálat induljon az ügyben:

ki kell deríteni, hogy ki, milyen információk birtokába jutott, amely a videófelvételeken hallható állításokhoz vezetett.

Kivel egyeztette kijelentéseit a vagyonkezelő vezérigazgatója? Ha nyíltan szembement a vezetés döntésével, miért maradhatott a helyén? A budapesti emberek megérdemlik, hogy korrekt és gyors válaszokat kapjanak az ügyben. Az újságírók és a politikai ellenfelek sértegetése nem elegendő – tették hozzá.

A budapesti Fidesz egy korábbi bejegyzésében tudatta, hogy levelet küldtek Karácsony Gergely főpolgármesternek, „akinek bár a törvény szerint jogában áll összehívni a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését, minden lehetőséget megragad, hogy ezt elkerülje. Láthatóan mindent megtesz, hogy ne kelljen szembenéznie a tényekkel”.

Kedden ugyanis egy újabb hangfelvétel került nyilvánosságra, ami – a budapesti Fidesz szerint – arról tanúskodik, hogy rendszerszinten van komolyabb feltárnivaló a Városháza működése kapcsán, mint ahogy eddig hitték.

Ezért a levélben felszólítják Karácsony Gergelyt, hogy ne halogassa tovább az elkerülhetetlent, és biztosítsa, hogy végre elindulhasson az érdemi tényfeltárás.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Ajánljuk még