logo

Műsorújság

×

social

élő

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajszárítós csalás terjed az Instagramon

| Szerző: hirado.hu
Több álprofil is megjelent a napokban az Instagramon, amelyek bejegyzései azt hirdetik, hogy a közösségi oldal felhasználói egy hajszárítót nyertek.

Napok óta terjed egy újabb csalás az Instagram közösségi oldalon, sorra jelennek meg a bejegyzések, értesítések, amelyek azt hirdetik, hogy nyert egy hajszárítót.

A csalók álprofiljaira jellemző, hogy nem követnek senkit, és nekik sincsenek követőik. Már az is gyanúra adhat okot, hogy a bejegyzésekben két fotó váltakozik, a szöveg pedig ugyanaz, csak a megjelölt emberek váltakoznak.

A bejegyzésekben a csalók a megjelölt személyeket arra kérik, kattintsanak a szöveg alatti linkre. Fontos, – ahogy a többi internetes csalás esetében – a linkre semmiképp nem szabad kattintani.

Ezzel a csalással külföldön már korábban is próbálkoztak. A Tech News INC cikkéből kiderült, hogy akkor a link a felhasználókat átirányította egy internetes oldalra, ahol meg kellett adnia postai címüket, illetve banki adataikat majd tájékoztatták, hogy a postaköltséget a nyertesnek kell kifizetnie.

Az oldal alján pedig elrejtve, kisbetűkkel feltüntették, hogy a különleges ajánlat hat hónapos próbaidőszakkal jár. Hat hónap leteltével pedig a nyerteseknek havonta előfizetési díjat kell fizetniük, amelyet automatikusan le is vonnak az érintett számlájáról.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még