logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön milyen tapasztalatok alapján tartaná meg biztosítóját vagy váltana másikra?

| Szerző: hirado.hu
Természetes dolog, hogy egy szolgáltatás igénybevételekor szeretnénk a lehető legjobb döntést hozni, és kedvező áron minél több előnyhöz jutni. Nincs ez másképp a biztosításokkal kapcsolatban sem, sokszor mégis nehéz választani, hogy a pénztárcabarát alapszolgáltatást vagy a drágább, de több kiegészítővel rendelkező, színvonalasabbat válasszuk. Ugyanígy a döntést a biztosítóváltásról is sok tényező befolyásolhatja. Ma erről kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy milyen tapasztalatok alapján tartanák meg biztosítójukat vagy váltanának másikra. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Magyarországon a biztosítók iránti bizalom régóta folyamatosan emelkedik. A magyar lakosság körében a leginkább ismert biztosítástípus a lakásbiztosítás, ezt követi az élet-, illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb).

Az év végéhez közeledve a lakosság számára elérhető biztosítások közül példának vehetjük a kötelező gépjármű-biztosítást. Ugyanis a november elején kezdődő év végi kgfb-kampány még idén is csaknem egymillió gépjárművet, köztük mintegy 550 ezer személygépkocsit érint.

Az év végi váltási időszakban 100 ezer szerződésváltásra számítanak a szakértők – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége.

A kampány továbbra is a teljes hazai gépjárműállomány csaknem egyötödét érinti, az előző évek tapasztalatai alapján az érintettek körülbelül 10 százaléka él a biztosításváltás lehetőségével.

Az érintett 13 biztosító november 2-ig hirdette ki az új kgfb-tarifákat. Az érintett ügyfelek ezt követően tudták összehasonlítani a piacon elérhető lehetőségeket a meglévő biztosítójuk által megajánlott díjjal, amelyet november 11-ig kell megkapniuk postai úton vagy e-kommunikációs szerződés esetén e-mailben.

A meglévő szerződés felmondására legkésőbb december elseje éjfélig van lehetőség. Az új biztosítás kiválasztásának határideje december 31., a szakértő ugyanakkor azt javasolja, hogy az ügyfelek az új szerződés megkötését ne hagyják az ünnepi időszakra.

Az autósok 2010. január 1-je előtt egységesen január elsejei évfordulóval köthettek kötelező biztosítást. Az azóta megvásárolt gépjárművek szerződéseinél azonban már nem a naptári kezdőnap, hanem a megvásárlás napja számít évfordulónak, amikor lehetőség van biztosítót váltani, 2010 óta tehát évről évre csökken az év végén forduló kgfb-szerződések aránya.

Olvasóinkat most arról kérdezzük, hogy milyen tapasztalatok alapján tartják meg vagy váltják le biztosítójukat.

Címlapfotó: Shutterstock

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még