logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Novák: Novemberben minden eddiginél magasabb nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok

Novemberben minden eddiginél nagyobb összegű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin a videóban kiemelte: novemberben a megszokott nyugdíjhoz képest mindenki – átlagnyugdíj esetén is – körülbelül százezer forinttal nagyobb összeget kap, mert a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett megkapja a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.

A nyugdíjprémiumot csütörtökön kezdik el kézbesíteni a postások és a hónap végéig mindenki megkapja személyesen vagy a bankszámlájára – mondta a miniszter.

Átlagosan 100 ezer forint a plusz az októberi összeghez képest – számolt be róla az M1 Híradó.

Forrás: M1

Az a nyugdíjas, aki egy középértékű, 130 ezer forintos ellátásban részesül, az 1,2 százalékos kiegészítő emelésnek és a prémiumnak köszönhetően, csaknem 100 ezer forinttal többet kap novemberben, mint októberben. Ez azt jelenti, hogy az állam 250 milliárd forint plusz pénzt folyósít majd hozzávetőleg 2 és félmillió nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásba részesülőnek. A rekordprémium kifizetését a magas gazdasági növekedés teszi lehetővé.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még