logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – A Covid-árvák támogatására gyűjt a közmédia jubiláló karitatív műsora

| Szerző: hirado.hu
Elkezdődött a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya; a karitatív akció kedvezményezettje ezúttal a Regőczi István Alapítvány. A szervezet missziója, hogy személyre szabott gondoskodást biztosítson a koronavírus-járvány idején árván vagy félárván maradt magyar gyermekeknek.

 

A Jónak lenni jó! idei, immár tizedik kampányát bejelentő sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány. Herczegh Anita, az államfő felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: országjáró körútja során az érintettekkel történt találkozásokon azt tapasztalta, hogy az összefogás és az odafigyelés valódi támaszt jelent a családoknak, mert megmozdítja a bennük lévő erőt, az Alapítvány pedig éppen azt akarja erősíteni, hogy van hová fordulniuk, nincsenek magukra hagyva. – Az elnöki pár az egyiptomi elnöktől ajándékba kapott ezüst tálat ajánlotta fel a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciónak.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a Jónak lenni jó projektvezetője kiemelte: az adománygyűjtő kampánnyal szeretnének minél szélesebb társadalmi réteget megszólítani és adakozásra biztatni, egyúttal – mint hangsúlyozta – rendkívül fontos az összetartozás és empátia érzésének erősítése az emberekben.

Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a műsor ötletgazdája beszél az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában. Mellette Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. – fotó: MTI/Máthé Zoltán

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme-, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívó sisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.

A közmédia missziója, hogy a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel évről-évre egy jó és nemes ügy mellé álljon.

A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. Olyan világsztárok csatlakoztak korábban az összefogáshoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

Az év végéig elérhető 1357-es adományvonal hívása, vagy az oda elküldött sms 500 forint támogatást jelent. A relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak.

Áder János köztársasági elnök beszél az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányának sajtótájékoztatóján a Sándor-palotában. Az államfő mellett felesége, Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (b), valamint Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója, a műsor ötletgazdája (j3), illetve Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó (j2) és Nagy Tímea (j) kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó. – fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még