logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor új európai politikai csoport létrehozásáról tárgyalt Salvinivel és Morawieckivel

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szerdán videokonferencia keretében tárgyalást folytatott Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, a Jog és Igazságosság (PiS) párt alelnökével egy új európai politikai csoport létrehozásáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen sikeresnek minősítették az Európa jövőjéről, a nemzetállamok és a hagyományos értékek megvédéséről júliusban, 16 párt által kiadott deklarációt, amely nagy érdeklődést váltott ki szerte a kontinensen, és amelyhez számos politikai szervezet, párt jelezte csatlakozási szándékát az elmúlt hónapokban.

A szerdai videokonferencián elhangzott: a Liga és a PiS európai pártcsaládjai, az Identitás és Demokrácia (ID) valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) már ezen a héten folytatják tárgyalásaikat a jövőbeli együttműködés konkrét formáiról.

A magyar kormányfő hét hónapja Budapesten fogadta a két politikust, ahol az együttműködés kereteit fektették le.

Kiemelt képen: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke videokonferencián vesz részt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, a Jog és Igazságosság (PiS) párt alelnökével (b) és Matteo Salvinivel, az olasz kormánypárti Liga vezetőjével Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. november 3-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még