logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán: Magasabb szintre emelkedhetnek a magyar–dél-koreai kapcsolatok

Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Mun Dzse In dél-koreai elnök magyarországi látogatása magasabb szintre emeli a két ország közötti kapcsolatot.
Orbán Viktor kormányfő és Mun Dzsein dél-koreai elnök tárgyalást folytatott a Karmelita kolostorban (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A magyar kormányfő szerdán hivatalában fogadta Mun Dzse In dél-koreai elnököt, aki kedden érkezett hivatalos látogatásra Magyarországra.

Orbán Viktor a találkozón örömét fejezte ki, hogy Dél-Korea kitüntetett partnert lát Magyarországban. Úgy fogalmazott: csodálattal tölt el bennünket az, ahogy Dél-Korea ötvenmillió ember erejével a világ egyik vezető technológiai hatalmává vált.

Hangsúlyozta:

csak a legjobbat mondhatja el a Magyarországon lévő koreai cégekről,

fantasztikus beruházásaik vannak itt. Nagyon becsületes emberek, minden megállapodást betartanak, a határidők teljesülnek, nagyon szeretünk velük együttműködni – tette hozzá.

A miniszterelnök közölte: bízik abban, hogy a látogatás magasabb szintre emeli ezt a kapcsolatot. A dél-koreai elnök rövid nyilatkozatában köszönetet mondott a Hableány sétahajó balesetével kapcsolatos magyar hozzáállásért, jelezve, hogy a magyar miniszterelnök minden szükséges erőforrást biztosított az eltűntek felkutatására.

Azt is kifejtette: a két országnak sok területen vannak közös vonásai, és olyan innovatív területeken is együttműködik, mint az elektromos autók gyártása.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még