logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az állam teljesen felvásárolja a Kartonpackot

A Magyar Állam képviseletében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő végleges nyilvános vételi ajánlatot tett a Kartonpack Nyrt. részvényeire-re 2 534,82 forinton - közölte a papíripari cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az ajánlatot a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta.  A cégben jelenleg az MNV részesedése 91,41 százalék, a fennmaradó részvényekre mintegy 110 millió forintot letétbe helyezett az MNV az Equilor Befektetési Zrt-nél.  A társaságban a Deutsche Balaton AG7,88 százalékos részesedéssel rendelkezik, 0,71 százalék a közkézhányad.

Az igazgatóság véleménye szerint az ajánlat, amelyet december 9-ig fogadhatnak el az érintettek nem gyakorol hatást a cég működésére, munkavállalóira, egyben az ajánlat elfogadását javasolja a részvénytulajdonosoknak. Azt is közölték, hogy a végleges ajánlatot a cég 89 munkavállalója közül 12-en támogatták, a többiek nem nyilvánítottak véleményt.

A cég legutóbb közzétett éves jelentése szerint a 2020 végén mintegy 1,280 milliárd forint saját tőkével rendelkező társaság árbevétele 2020-ban 2,562 milliárd forint volt szemben az egy évvel korábbi 2,498 milliárd forinttal. Minkét évben veszteséget könyveltek el, 2020-ban 118 millió forintot, 2019-ben 275 millliót.

A társaság fő tevékenysége keretében különféle kartondobozokat gyárt.  A cég vezetését a kormány 2020. áprilisi döntése alapján kormánybiztos vette át.  A részvényeinek kereskedését a BÉT standard kategóriájában a Magyar Nemzeti Bank tavaly májusban felfüggesztette, mert nem tett közzé határidőben érvényes éves beszámolót, azóta nem kereskedtek a papírral. Utolsó ára 16 800 forint volt.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még