logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halottak napja – csütörtöktől tovább tartanak nyitva a temetők Budapesten

| Szerző: hirado.hu
Mindenszentek és halottak napja miatt csütörtöktől jövő keddig meghosszabbított nyitvatartással, 7-től 20 óráig várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, és szünetelnek a temetések

 

A közlemény szerint a társaság az ügyfélforgalom várható növekedése miatt ezekben a napokban ügyeletet tart a budapesti köztemetők irodáiban.

A Farkasréti temető és a Rákoskeresztúri új köztemető bejáratát belülről kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítják meg.

A Rákoskeresztúri új köztemetőben vasárnap és hétfőn ingyenesen mikrobuszokkal segítik a közlekedést 8 és 17 óra között – ezeken a járatokon a járványhelyzet miatt maszk viselését kérik –, és szombattól keddig autóval is díjmentesen lehet behajtani a temetőbe. A többi temetőbe gépjárművel behajtani tilos.

Kiemelték: a Budapesti Temetkezési Intézet a forgalom zavartalanságáért és a biztonságért a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, a kerületi rendőrségi egységek, a közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai pedig járőröznek a forgalmas napokon.

A társaság a koronavírus-járvány miatt a csoportos megemlékezéseket idén nem tartja meg, a Farkasréti temetőben viszont november 1-jére közös mécsesgyújtást szervez – olvasható a közleményben.

November 3-tól ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, a budapesti sírkertek 7.30-tól 17 óráig várják a kilátogatókat.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja a keresztény világban.

Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még