logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: Rohamosan nő a migrációs nyomás a magyar határon

| Szerző: hirado.hu
A határon a nagycsoportos határsértő-megjelenés a jellemző, ami egyre többször jelentkezik. A magyar rendőrök a keddi nap folyamán négy 40-50 fős csoportot fogtak el a határ közelében – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. A hirado.hu a rendőrség honlapjának adatai alapján vizsgálta meg a magyar határon tapasztalható illegális migráció alakulását.

Több mint nyolcszáz határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök és a katonák a hét végén. A számok egyértelműen jelzik, hogy a tél közeledtével rohamosan nő a migrációs nyomás a magyar határon – számoltak be róla az M1 Ma reggel című műsorában.

Egy jól működő embercsempész-hálózat segíti a balkáni útvonalon és a többi útvonalon is a migránsok mozgását. A határon a nagycsoportos határsértő-megjelenés a jellemző, ami már a magyar határon is egyre többször jelentkezik, ugyanis a magyar rendőrök a keddi nap folyamán négy igen nagy csoportot, 40–50 fős csoportot fogtak el a határ közelében – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György azt is elmondta, hogy a magyar határon gyakoriak a személyi sérüléssel járó támadások és a járműrongálások is.

Aki nem működik együtt a hatóságokkal, sőt erőszakosan lép föl a hatóságokkal szemben, ez akkor is kizárná a menekültté nyilvánítás lehetőségéből, ha egyébként menekült lehetne

– fogalmazott.

Akár a járványhelyzetnél, akár az energiaválságnál vagy akár a migráció kérdésénél az európai uniós szinten elképzelt elgondolások nagy zökkenőkkel, gyakran eredménytelenül végződnek, és azok az eredmények, amelyeket – például – a migráció elleni fellépésbe, a segítség oda vitelében és nem pedig a probléma behozatalában elérünk Európában, ezek a nemzetállamok erőfeszítései miatt történnek – hangsúlyozta Bakondi György.

A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megtekintheti a grafikont (Forrás: hirado.hu)

A hirado.hu a rendőrség honlapjának adatai alapján vizsgálta meg a magyar határon tapasztalható illegális migráció alakulását.

Ebből kitűnik, hogy augusztusban „szintet lépett” a határkerítésnél próbálkozók száma: a 31. héten (augusztus 2–8.) már jelentősen átlépte a kétezret azoknak az illegális bevándorlóknak a száma, akik megkísérelték a bejutást az országba.

Idén a 8. héten (február 22–28.) a határnál intézkedés alá vont 2586 illegális migráns jelentette a heti csúcsot, aztán augusztusig szinte kivétel nélkül kétezer alatt maradt ez a mutató (júniusban egyszer kicsivel lépte át ez a szintet). Augusztus óta pedig szinte folyamatosan dőlnek meg az újabb és újabb rekordok.

A heti adatokat tekintve a szeptember közepei, 37. hét (szeptember 13-19.) tartja a rekordot, ugyanis ezen a héten összesen 4001 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

Azonban fontos kiemelni, hogy a legfrissebb adat is megközelíti ezt a számot, ugyanis a 42. héten (október 18–24.) összesen 3952 illegális bevándorló próbálta meg átlépni a magyar határt.

Mindez azt jelenti, hogy öthetes csúcson van a migráció: szeptember vége (38. hét) óta az elmúlt héten próbálkoztak a legtöbben.

A fenti ábra azt is jól mutatja, hogy az emelkedés üteme folyamatos a kisebb visszaesések ellenére is.

Korábban a hirado.hu is beszámolt arról, hogy nemcsak a határon átjutó illegális migránsok száma nő, de az érkezők agresszivitása is fokozódik. A kormány közzétett egy videót, melyből kiderül, hogy kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határát a migránsok, létrákon próbálnak átjutni a kerítésen, és a rendőröket sem kímélik, rendszeresen megdobálják őket.

Kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határait a migránsok

– közölte hivatalos Facebook-oldalán a magyar kormány.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még