logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb rekord várható az őszi hosszú hétvégén a belföldi turizmusban

| Szerző: hirado.hu
Az átlagos őszi napokhoz képest mindenszentek hétvégéjén több mint a duplájára emelkedik a vidéki hotelek látogatottsága; az előfoglalások alapján úgy tűnik, sok ezer magyar döntött úgy, hogy az emlékezés napjaiban szállodai pihenéssel köti össze a családi együttlétet.

 

Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu adatai alapján.
A foglalási darabszámok alapján a legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak alig negyede foglalható.

A legnépszerűbb tíz belföldi úti cél közé még Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz került be. A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországra szól a leadott foglalások ötöde.

A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát, Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát adja. Tavalyhoz képest 10 százalék felett nőtt a kereslet a Nyugat-Dunántúl, Budapest és térsége, a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld régiók szálláshelyei iránt.

Átlagosan 15 százalékkal kerül többe idén éjszakánként egy személyre a szállás a tavalyi október 23-iki hosszú hétvégéhez képest (tavaly november 1-je vasárnapra esett).

Országosan átlagosan 10 ezer forintba kerül egy éjszaka egy főre. Az átlagos foglalási időablak 38 nap, az utazás előtt ennyivel korábban foglaltak szállást a vendégek, átlagosan két éjszakára. A Szép-kártyán lévő feltöltések is jelentősen hozzájárulnak a forgalomhoz, hiszen a béren kívüli juttatási elem egész évben jelentős fizetőeszközként szerepelt a belföldi turistaforgalomban.

A foglalások harmada hotelbe szól, ötödük apartmanba, szintén közel ötödük vendégházba, 16 százalékuk panzióba és 5 százalékuk egyéb szállástípusba. Minden harmadik utazó wellness-szálláshelyet választott.

A legtelítettebb nap október 31-e vasárnap, az óraátállítás napja lesz.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még