×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orbán Viktor: Magunk között szólok, vigyázzon a kommunistákkal!

 

Jakab Péter az előválasztási bukása után újra azonnali kérdéssel fordult a miniszterelnökhöz a parlamentben. A Jobbik elnöke például amiatt támadta a kormányt, hogy a „melósok” még a megemelt minimálbérből sem tudnak majd megélni. Orbán Viktor azt mondta: januártól magasabb lesz a minimálbér, mint 2010-ben az átlagfizetés volt. Emlékeztette Jakab Pétert, hogy neki is segített a kormány, hiszen a jobbikos politikus felvette a csokot. Orbán Viktor megjegyezte, hogy Jakab Péter újdonsült baloldali elvtársai el szokták törölni az ilyen támogatásokat – hangzott el az M1 Híradójában.


„Így magunk között szólok önnek! Vigyázzon a kommunistákkal!”

Jakab Pétert látta el ezzel a jó tanáccsal a miniszterelnök az Országgyűlésben. Az azonnali kérdések órájában a Jobbik elnöke a megemelt minimálbérről kérdezte Orbán Viktort: „Lehet ennyi pénzből családot alapítani, gyermeket nevelni, vagy csak megtankolni az autót?”

A kormányfő válaszában emlékeztette a baloldali képviselőt, hogy 2022 januárjától a minimálbér összege magasabb lesz Magyarországon, mint a 2010 előtti átlagbér volt. Orbán Viktor egyben hozzátette: a Jobbik elnöke továbbra is játssza az ellenzékben a rá osztott szerepet.

„Nincsen cirkusz bohóc nélkül, és a Gyurcsány-show-ban sincs ez másképpen. Látjuk, hogy ön készséggel vállalta ezt a felkínált szerepet, de az a helyzet, hogy ezt a produkciót még a baloldali előválasztáson is leszavazta a közönsége. Ahhoz pedig szeretnék gratulálni az egyenesség és az őszinteség jegyében, hogy sikerült felvenni a csokot –  habár korábban azt mondta, hogy mi soha semmi jót nem tettünk az emberekkel –, úgy tűnik, hogy talán mégis, örülök, hogy önnek és családjának is segíthettünk ezzel. Idejében szólok, az önök újdonsült baloldali elvtársai ezeket a támogatásokat szokták megszüntetni, persze csak az után, miután felvették”

– mondta viszontválaszában a miniszterelnök  Jakab Péternek az Országgyűlés hétfői ülésén.

„Az ellenzék egysége ennél sokkal erősebb” – jelentette ki Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettes, a baloldal egységét bizonygatva felszólalásában.

„Örömmel látjuk, hogy háromhetente más jelöltért lelkesednek. Ez is a Gyurcsány-show része” – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor a párbeszédes politikust is figyelmeztette a szövetségeseivel kapcsolatos lehetséges veszélyekre.

„Ön olyanokkal van most szövetségben, akik 2010 előtt lehallgatták az ellenzéki politikusokat, törvénytelen megfigyeléseket végeztek, és az oroszokat beengedték a magyar titkosszolgálat műhelyeibe”

– emelte ki a kormányfő.

Az Országgyűlés legközelebb két hét múlva ülésezik.