×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Fricz Tamás: A Békemenet megmutatta, hogy az országban ki a többség valójában

 

Sok százezren vettek részt a nyolcadik Békemeneten a fővárosban október 23-án, sokan azt mondják, ez volt a rendszerváltozás utáni egyik, hanem a legnagyobb politikai megmozdulás. Miközben a baloldal hiába készült, tüntetésükre alig ezeren mentek el.


Ez a Békemenet olyan felemelő érzést nyújtott, amely talán az eddigiekhez képest is magasabb szinten volt – mondta Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kurátora az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: a választásokhoz közeledve nagyon fontos üzenet volt az, hogy nem kívánjuk még egyszer ebben az országban azt a fajta kommunista erőt, amelyik már többször próbálkozott.

Ha pedig összehasonlítjuk a másik oldallal, vagyis a balliberális, posztkommunista oldal tüntetésével és annak a létszámával a Békemeneten résztvevők számát, akkor láthatjuk, hogy óriási a különbség – emelte ki a CÖF kurátora.

Fricz Tamás szerint az idei Békemenet egy markáns erődemonstráció volt,

ami megmutatta, hogy ebben az országban ki a többség valójában, és milyen értékrend mentén szeretnének az emberek élni Magyarországon a jövő évi választások után is.

Orbán Viktor beszédének két fontos üzenete volt. Az egyik mindenféleképpen az, hogy az 1956-os forradalmat összekötötte a 2006-os eseményekkel, hiszen a két esemény ugyanarra a kaptafára történt meg – fogalmazott Fricz Tamás.

A másik üzenet pedig az, hogy ez az ellenzék, amelyik láthatóan gyenge és szétesett, töredezett, értékrendjében is széttagolt, lényegében önmagától nem tudná leváltani ezt a kormányzatot, politikai irányzatot. Azonban a nemzetközi balliberális hálózat képes lehet arra, hogy erőt pumpáljon ebbe a szétesett ellenzékbe – magyarázta Fricz Tamás, aki szerint az ellenzéki tüntetésen azért vettek – a Békemenethez képest – ilyen kevesen részt, mert míg a Békemeneten résztvevők közös értékrendet vallanak, addig az ellenzéki tábornak nincs egységes értékrendje.

Egyetlen dolog tartaná össze az ellenzéki tábort, ez pedig az Orbán Viktorral és az Orbán-kormánnyal szembeni gyűlölet

– fogalmazott a CÖF kurátora.

A címlapfotón: A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Békemenete az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)