logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A producer szerint a Gyurcsány-kommandó le akarja járatni az őszödi beszédről szóló filmet

| Szerző: hirado.hu
Jogi lépéseket fontolgat a 2006-os eseményeket bemutató politikai krimi producere. Ugyanis többen, köztük egy ismert, a baloldalhoz köthető filmszakember arra buzdítja az embereket, hogy az interneten foglaljanak jegyet a vetítésekre, de azt ne fizessék ki és ne menjenek el. Ezzel ugyanis el lehet venni a helyet azoktól, akik valóban szeretnék megnézni. Kálomista Gábor producer szerint ez bűncselekmény lehet – számolt be az M1 Híradója.

A múlt csütörtökön bemutatot Elk*rtuk című film az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményeit és az azt követő eseményeket dolgozza fel, fikciós elemeket is felhasználva.

A megrázó képsorokat október 23-án olyanok is megnézték, akik személyes elszenvedői a 15 éve történteknek. Kruchina Vince és testvére a gyanútlan áldozatok között voltak, a film utáni közönségtalálkozón meséltek megrázó élményeikről.

„Nem gondoltam, hogy ennyire felkavaró lesz” – értékelt  Kruchina Vince, aki hozzátette, hogy ő és testvére egész olcsón megúszták, míg többen maradandó sérüléseket szenvedtek és az ő mindennapjaikat megnyomorítják a 2006-os események.

Helmeczy Dorottya producer szerint a film sikerét az is igazolja, hogy szinte valamennyi közönségtalálkozó telt házas.

„Nagyon örülünk ennek a sok nézőnek és ha már a nézők és ha már a telt ház, akkor azt mindenképpen szeretném elmondani, hogy borzasztó nagy nézői érdeklődés övezi a filmet, hozzánk is nagyon nézői telefon, levél érkezik be, hogy hogy hol tudják megnézni a mozikban” – mondta.

Közben egyre több politikai támadás éri a filmet és az alkotókat.

Kálomista Gábor az M1 Híradónak azt mondta: többen arra buzdítják az embereket, hogy interneten foglaljanak, de ne vegyék át a jegyet, így akadályozva meg azt, hogy minél többen megnézzék a filmet. A producer ezért jogi lépéseket is fontolgat.

„Amikor a Gyurcsány-kommandó rászáll egy filmre, és megpróbálja mind külföldön, mind belföldön lejáratni, olyan nemtelen aljas eszközökkel, amire én egyébként nem gondoltam, hogy megteszik. Ráadásul filmeseket használnak hozzá, akik most furcsa módon elkezdik lefoglalni a jegyeket a mozikban, és nem veszik át”

fogalmazott a producer.

Kálomista Kovács Gábor rendezőre utalhatott, aki egy már azóta nem elérhető Facebook posztban arra biztatta az embereket, hogy foglaljanak jegyeket a filmre. Miközben élesen bírálta az alkotást, azzal védekezett, hogy ő nem mondta, hogy a lefoglalt jegyeket ne vegyék át.

A filmet még legalább fél évig vetítik a mozik, de már tervezik a televíziós forgalmazást és a külföldi vetítéseket is.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még