logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört a foga

| Szerző: hirado.hu
„Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol. Mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából, a budapesti Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán elmondott beszédében.

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartott ünnepségen a kormányfő beszédében kiemelte: „nem szokványos helyszín ez; tizenöt évvel ezelőtt, ezekben a percekben, itt az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán farkasszemet nézett egymással a múlt és a jelen.”

Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, a vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk. A másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, amelynek ötven év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „az egyik oldalon a trükkök százaival kicsalt, foggal-körömmel védett hatalom, a másik oldalon a Szabadság óriás betűi mögött sorakozó, elkeseredett emberek” álltak.

„Dönteni kell, és a döntésünk megmutatja, kik is vagyunk valójában. Egy egész nemzetről derül ki, mit is ér. Hallgat vagy protestál, beletörődik vagy fellázad, félrenéz vagy felegyenesedik, elkullog vagy harcol

– mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „mi, magyarok jól döntöttünk, protestáltunk, felegyenesedtünk, fellázadtunk és harcoltun.” Szabadság a rabsággal szemben, függetlenség a megszállás ellen, magyar hazafiak a kommunisták ellenében – folytatta a kormányfő, aki szerint arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor „mi, magyarok megmutattuk magunknak, a világnak és az ellenségeinknek, kik is vagyunk valójában.”

Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat a kommunisták új nemzedéke, akik hazugsággal jutottak hatalomra.

Hazugságok árán jutottak hatalomra, adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek, kórházi napidíjat, vizitdíjat vezettek be, egekbe emelték a rezsiárakat. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit – sorolta.

Az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, repteret, nemzeti energiacéget, közszolgáltatókat. Majd miután kifosztották, csődbe vitték az egész országot, és a „nyakunkra csatolták az IMF pórázát. Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és idős embereket ütöttek gumibottal” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezen a helyen, ahol most állunk, 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat. Történt mindez az ’56-os forradalom 50. évfordulóján, a világ szeme láttára.

„Lassan mondom, hogy mindenki megértse: soha nem fogjuk elfelejteni nekik”

szögezte le Orbán Viktor.

Adócsökkentést ígértek, majd megemelték az adókat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták a magyar családokat – jelentette ki a kormányfő.

A pesti humor szerint nem akkor kell megsértődni, amikor okod van rá, hanem amikor megéri – jelentette ki. Mi is kivártuk a megfelelő pillanatot.

„A Jóisten igazságos volt. Azt kapták büntetésül amit mi kaptunk jutalmul. A kétharmados győzelmet és elsöpörtük a szocialista Magyaroszágot”

– mondta a miniszterelnök, hangos tetszést aratva hallgatói körében.

Ötvenhatban a kommunisták elmenekültek, de 2006-ban nem volt ekkora szerencsénk. „Azóta is itt bolyong köztünk mint az Országház fantomja. Elégtételt venni egyetlen mámoros pillanat de hosszú évek kellettek helyrehozni a baloldal rombolását” – fogalmazott a kormányfő.


„Talpra állítottuk Magyarországot”

A kormányfő kifejtette: „nagy kegyelem, hogy eközben a nemzeti egység végig fennmaradt, és munkások, mérnökök, földművesek, kis- és nagyvállalkozók, tudósok, tanárok, ápolók és orvosok összefogásával sikerült eltakarítani a romokat”. Egymillió új munkahelyet hoztak létre, „lerúgtuk magunkról a devizahiteleket, letörtük az adókat, és eljutottunk odáig, hogy jövőre a minimálbér is nagyobb lesz, mint az átlagbér volt a szocialisták idején.”

Visszaszereztük a közműcégeket és másfélszeresére növeltük a nemzeti vagyont. Megadóztattuk a multikat, megvédtük a családokat és egész Európában a legalacsonyabbra vágtuk vissza a rezsiköltségeket – sorolta.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ma már elég erős ahhoz, hogy egyszerre becsülje meg az időseket és a fiatalokat. „A 13. havi nyugdíjat visszaépítjük, jövőre nem kell adót fizetniük a munkából élő fiataloknak, a gyermeket nevelő családok pedig visszakapják az idén befizetett adójukat” – mondta a miniszterelnök.

„Van alkotmányunk, ami garantálja, hogy ne tehessék meg azt, amit ötvenhatban és 2006-ban. Sok millió egybehangzó akarat és szorgalmas kéz kellett hozzá. Övék a dicsőség, akik hittek a szeretet és összefogás erejében” – fogalmazott.


„Velünk még a kommmunisták se bírtak!”

Amikor letörtük a rezsiárakat, megskalpotuk a multik profitját és hazaküldtük az IMF-et, akkor támadtak bennünket. Ugyanígy tettek akkor is, amikor megállítottuk a migránsokat „Miniszterelnökök tucatjai rontottak rá Magyarországra – de ki emlékszik már a nevükre?” – mondta.

Orbán Viktor aktuálpolitikai kérdésekre kitérve azt mondta: „Ahogy a történelemben többször, Európa főurai a fejünk fölött rólunk akarnak dönteni, de nélkülünk. Ma úgy viselkednek velünk és a lengyelekkel, mint az ellenségekkel. Ideje lenne, hogy Brüsszelben is megértsék: velünk még a kommmunisták se bírtak!”

„Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát. Mi vagyunk azok, akik ’56-ban meglékelték a világkommunizmust és mi vagyunk azok, akik kiütötték az első téglát a berlini falból”

– mondta Orbán Viktor.

Most is álljuk a sarat, és csak annyit mondunk, hogy a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. És, mivel három a magyar igazság, harmadszor is igazunk lesz a rezsi- és a migránsügy után. Lesz népszavazás és a gyerekeinket is meg fogjuk védeni. „Magyarország lesz az első olyan ország Európában, ahol az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát” – mondta Orbán Viktor.

Hozzátette: bárki is volt eddig az ellenfél, „a baloldal mindig a hátunkba került és ott ártott ahol csak tudott. Most is szervezkednek, fenekednek, szítják a viszály és erőszak magvait”.

A miniszterelnök Máté evangéliumából idézett: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok! Gyümölcseikről ismeritek meg őket. A jó fa jó gyümölcsöket, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöket terem.”

„Azt hiszik a báránybőrbe bujtatott farkast nem ismerjük fel. De felismerjük, és tudjuk, hogy meg fogja enni a nagymamát.

Ezért van már mindenki az összefogás bendőjében, és van ott még hely a percemberkék számára”

– mondta a miniszterelnök, derültséget és tapsot kiváltva az ünneplőkből.

Meglátása szerint a baloldal fáján csak baloldali politika nőhet, és csak egy baloldal van, akárhogyan is maszkírozzák magukat. Hazugságokkal kezdik, erőszakkal folytatják, és csődöt hagynak hátra – tette hozzá. Akik 15 évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, ma újra színpadra készülnek, és valahol a nagy víz túlsó partján készülődik már Gyuri bácsi is” – mondta Orbán Viktor.


A miniszterelnök szerint október 23-a emlékeztet minket, ne feledkezzünk meg a saját személyes felelősségünkről. „1100 év beleégette a DNS-ünkbe”, hogy itt, a Kárpát-medencében a szabadságért mindennap harcolnunk kell, újra meg újra – fogalmazott.

Hozzátette: a szabadságharchoz nemcsak szív, nemcsak ész, de erő is kell, a mi erőnk pedig az egységünk.

Egységben az erő, „mi azért vagyunk együtt, mert ugyanabban hiszünk: családban, a nemzetben. Mi mind hiszünk egy erős és független Magyarországban”

– hangsúlyozta.

„Évszázadok óta ugyanazt akarjuk: igazságot Magyarországnak” – fogalmazott. Nem gondolhatjuk, hogy mindig minden helyzetben igazunk van, de akkor igazunk van, amikor megvédjük magunkat, ha támadnak. Aki idegenek ellen a családját védi, az arra számíthat, hogy igaza van.

Az igazság mindig a szabadságharcosok oldalán állt – szögezte le.


„A magyarok igazsága bennetek van”

Ha meg akarjuk védeni a határainkat, gyermekeink jövőjét, családunkat, kultúránkat szokásainkat nyelvünket azaz mindennapi életünk szabadságát, ahhoz mindenkire szükség lesz

„Minden magyarra számítunk akinek számít Magyarország jövője”

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

„Sokan vannak, akik nem veszik komolyan az ellenfeleinket. Azt gondolják, hogy 2006-ért elégtételt vettünk, és nincs mitől tartanunk. És amit a baloldal csinál, annak „valóban több köze van a szórakoztatáshoz, hiszen még a karácsonyt sem érték meg” – fogalmazott. Rendeztek maguknak egy választást, de még azt sem tudták megnyerni – mondta.


„Azon versenyeznek, ki lehet majd Brüsszel embere, aki uralkodhat és kiszolgálhatja a küföldi érdekeket.” 

Néhány levitézlett baloldali párt miatt nem kellene ennyien összegyűlnünk, de ne tévesszen meg bennünket a hazai baloldal: lássuk meg a nemzetközi hátországot, ami fenyegeti Magyarországot – mondta a miniszterelnök.

„Aki eddig belénk harapott, annak belénk is tört vagy elvásott a foga”

– jelentette ki.

„Jöttünk, láttunk és újra győzni fogunk. Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta ünnepi beszédét a miniszterelnök, majd együtt énekelte el az egybegyűltekkel a Kossuth-nótát.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még