logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Napos, de kissé szeles ünnepi nap vár ránk

A Kárpát-medencét elárasztó hidegebb légtömeg vasárnapra virradóra nyugalomba jut, ezért erősödik az éjszakai lehűlés, szombatra virradóra még csak északi völgyekben, vasárnap hajnalban az ország nagyobb részén fagyni fog.

 

Délen is csökken a felhőzet, a legtöbb helyen többnyire napos időre van kilátás kevés gomolyfelhővel – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

A Dél-Dunántúlon maradhatnak erősebben felhős tájak, illetve északkeleten képződik több gomoly. Reggelig a déli megyékben, illetve délután az északkeleti határszélen fordul elő néhol zápor.

(Fotó: met.hu)

Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, Sopron környékén valamint a Balaton tágabb környezetében meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között valószínű. Késő estére 3, 10 fokra hűl le a levegő.

Estére fokozatosan csökken a felhőzet, kiderül az ég. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +3 fok között alakul, de az északi völgyekben -7 fok is lehet.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még