logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy veszélybe sodorják a rezsicsökkentés eredményeit!

| Szerző: hirado.hu
Közös zárónyilatkozatot fogadtak el éjszaka az uniós tagországok vezetői az energiaárak kezeléséről és a koronavírus-járvány európai helyzetéről. Ebben célként fogalmazták meg a magas energiaárak rövidtávú kezelését, illetve a leginkább kiszolgáltatott fogyasztók és vállalatok mielőbbi megsegítését. Szintén a célok között szerepel az oltakozási hajlandóság növelése, illetve a vakcinákkal szembeni álhírek visszaszorítása. Az uniós csúcstalálkozón a kormányfők pénteken a migrációs helyzettel foglalkoznak majd.

Boszorkányüldözés folyik Európában a lengyelek ellen, Magyarország pedig kiáll Lengyelország mellett – erről az uniós csúcs előtt beszélt Orbán Viktor.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: azokban az ügyekben, amelyeket a nemzeti parlamentek nem adtak át az Európai Uniónak, semmi keresnivalója az unió egyetlen intézményének sem; azok az ügyek a nemzeti alkotmányokra és bíróságokra tartoznak.

„Itt folyamatosan zajlik egy lopakodó hatáskörbővítés, aminek végre megálljt kell parancsolni és a lengyelek vették a bátorságot és megnyitották ezt a csatát. Ott a helyünk mellettük” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor péntek reggel közösségi oldalán nyomatékosította, hogy Magyarország megvédi a rezsicsökkentést.

Álláspontja szerint Brüsszel legújabb terve lerombolja a középosztályt, megemeli az energiaárakat és szétveri az európai gazdaságot.


Brüsszel a klímavédelemre hivatkozva megadóztatná az emberek lakásait és autóit; a magyar kormány ezt elutasítja, és elkötelezett a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése mellett – közölte a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely.

A miniszter elmondta, hogyha az egyébként a hazai baloldal által is támogatott piaci árakat vezetnék be, akkor ma egy átlagos magyar család évente 386 ezer forinttal fizetne többet.

Most a magyar fogyasztók a világpiaci ár 40 százalékát és a földgáz piaci árának 30 százalékát fizetik – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Hozzátéve, hogyha a baloldal és egyébként Brüsszel követelésének eleget téve a piaci árakat érvényesítenénk, akkor az havi 32 ezer forint többletköltséget jelentene minden család számára, ezért a magyar kormány továbbra is a lehető leghatározottabban elkötelezett a rezsicsökkentés megvédésében.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még