logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ifj. Lomnici Zoltán: Minden eszközt bevet a baloldal a Békemenet megzavarására

| Szerző: hirado.hu
Aljas provokáció, hogy a baloldal eredetileg a Békemenet útvonalának egyik pontján, az Astoriához hirdette meg az október 23-i rendezvényét, és bár változtattak a döntésükön, az új helyszín szintén a két ellentétes érzelmű tömeg esetleges konfrontálódását vetíti előre. A szervezők ugyanakkor felkészültek arra, hogy a baloldal minden eszközzel próbálja megzavarni az eseményt és a nemzeti civilek működését – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője az M1 Ma reggel című műsorának keddi adásában.

Aljas provokációnak tartja a Civil Összefogás Fórum (CÖF), hogy a baloldal eredetileg a Békemenet útvonalának egyik pontján, az Astoriához hirdette meg az október 23-i rendezvényét. Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője felidézte: Csizmadia László, a CÖF-CÖKA alelnöke emlékeztetett arra, hogy a 2006-os események legerőszakosabb összecsapásai itt zajlottak, ahol a gyurcsányi terror következtében a békés tüntetők súlyos sérüléseket szenvedtek. Mint fogalmazott,

„a Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter vezette baloldal október 23-i, Békemenettel  kapcsolatos provokációja egyértelműen azt mutatja, hogy a baloldal, ahogy 1956 és 2006 őszén, most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől”.

Nem csupán a politikai térben, a közélet más területein is mindent elkövetnek, hogy elbizonytalanítsák az embereket – fűzte hozzá.

A Békemenettel kapcsolatos, illetve a CÖF-CÖKA online felületeit ért terheléses kibertámadásokról a szóvivő elmondta: a szervezők felkészültek arra, hogy a baloldal minden eszközzel megpróbálja megzavarni az eseményt és a nemzeti civilek működését. Az ellenzék ugyan áthelyezte az Astoriától a rendezvényét az Andrássy út és a Dózsa György út sarkára, a Békemenet közeli helyszínen, az Andrássy út–Bajcsy Zsilinszky út találkozásánál ér véget, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet. Ez a döntésük is egyértelmű provokáció, hiszen kapcsolódási pontokat feltételez a két ellentétes érzelmű tömeg vonulásában, a hódmezővásárhelyi polgármester által meghirdetett baloldali rendezvényre pedig a DK mozgósítja majd szimpatizánsait.

A szóvivő kitért a Márki-Zay Péterrel készült CNN-interjúra is.

Dermesztő volt látni, ahogy a magyar baloldal teljes mértékben megvezeti a nyugati közvéleményt. A Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetés ugyanis azt a képzetet kelti, hogy a baloldali előválasztás egy legitim folyamat,

ami teljes mértékben megfelel az amerikai primary választásoknak. “De ez nincs így, úgyhogy akad még tennivaló a nemzeti oldalon, hogy közjogilag is tisztán lássa a magyarországi helyzetet a nyugati közvélemény” – hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még