logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Havi 32 ezer forint többletkiadást jelentene Brüsszel terve a magyar családok számára a miniszter szerint

| Szerző: hirado.hu
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón ismertette, hogy Magyarország milyen álláspontot fog képviselni a csütörtökön kezdődő EU-csúcson az energiaválság és a brüsszeli adókivetések kérdésében.

Brüsszel a klímavédelemre hivatkozva megadóztatná az emberek lakásait és autóit; a magyar kormány ezt elutasítja, és elkötelezett a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése mellett – közölte Gulyás Gergely.

„A V4-ek vétózni fognak ebben az ügyben” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter elmondta, hogy

ha az egyébként a hazai baloldal által is támogatott piaci árakat vezetnék be, akkor ma egy átlagos magyar család évente 386 ezer forinttal fizetne többet.

Most a magyar fogyasztók a világpiaci ár 40 százalékát és a földgáz piaci árának 30 százalékát fizetik – ismertette a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hogyha a baloldal és egyébként Brüsszel követelésének eleget téve a piaci árakat érvényesítenénk, akkor az havi 32 ezer forint többletköltséget jelentene minden család számára,

ezért a magyar kormány továbbra is a lehető leghatározottabban elkötelezett a rezsicsökkentés megvédésében.

A kormány veszélyesnek tartja, hogy Brüsszel ebben a helyzetben 2035-ig be akarja tiltani a benzines és dízelautókat. Budapesten a baloldali vezetés a Greenpeace-szel egyeztetve már most a dízelautók betiltásáról beszél és dugódíjat akar bevezetni,  mindeközben a multinacionális vállalatok következmények nélkül szennyezhetik a környezetet.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még