logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Büntetőfékezésért ítélték el a kecskeméti nőt – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Az M5-ös autópályán haladó 33 éves kecskeméti nőt zavarta az előtte haladó tehergépkocsi, veszélyes manőverekkel megelőzte, majd indokolatlanul többször fékezett, amivel veszélybe sodorta a többi autóst.

 

Elítéltek egy 33 éves kecskeméti nőt, aki 2020. november 11-én többször büntetőfékezett az M5-ös autópályán – közölte a kecskeméti törvényszék.

Az esetről videófelvétel is készült, amit a mögötte haladó autó sofőrje készített.

A nő az autópálya lajosmizsei felhajtójánál az előtte haladó tehergépkocsira többször is rávillogott a távolsági fényszórójával, mivel az saját meglátása szerint akadályozta őt a közlekedésben.

Ezt követően a belső sávból próbálta megelőzni a járművet, azonban hirtelen visszakormányozta az autóját, és több alkalommal is hirtelen fékezéseket hajtott végre, amivel veszélyeztette a mögötte haladó járműveket.

A tehergépkocsi sofőrje az ütközést kizárólag fékezéssel, valamint hirtelen irányváltással tudta volna elkerülni.

Miután megelőzte a teherautót, az indokolatlan fékezéseket folytatta az autópálya belső sávjában is.

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, valamint 1 év 6 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még