logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szegedi Csillag legvéresebb ámokfutása

| Szerző: hirado.hu
37 éve Richter Richárd három embert ölt meg a szegedi Csillag börtönben. Az elítélt saját készítésű késével, mindössze néhány perc alatt hajtotta végre a gyilkosságokat.

1984. október 19-én az Alföldi Bútorgyárban Richter Richárd elítélt három művezetőt megölt, három másik személyt pedig súlyosan megsebesített a Szegedi Fegyház és Börtön fegyenceként. Richter összeszólalkozott művezetőjével, majd magához vette a korábban általa készített kést, amivel rátámadt a személyzetre. Az ámokfutót az őrök és a rabok is próbálták megállítani, sikertelenül. A hírzárlat napokig tartott, csak a szirénázó mentőautók érkezéséből lehetett tudni: valami történt.

A tárgyalás 1985. január 2-án kezdődött meg. Richter Richárd védőügyvédje elmezavarra hivatkozva megpróbálta elkerülni a legsúlyosabb ítéletet, azonban az elmeszakértői vizsgálat kizárta, hogy a férfi ne lett volna tudatában tetteinek. Az elkövetőt a bíróság bűnösnek találta hivatalos személy ellen elkövetett gyilkosság vádjában, és halálra ítélte. Richtert a Csillag börtön akasztóudvarában 1985. február 26-án hajnalban végezték ki.

Címlapfotó: Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróságon január 2-án kezdődött meg Richter Richárd gyilkossági ügyének tárgyalása (Fotó: Nemzeti Fotótár)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még