logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Nem engedünk a rezsicsökkentésből!

| Szerző: hirado.hu
Nem engedjük, hogy Brüsszel adóemeléseken keresztül az emberekkel fizettesse meg a klímavédelmi költségeket – hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában. A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a „Gyurcsány-féle erőcsoport” a parlamentben most is azt követeli, hogy a kormány vezesse be a piaci árat a gáz- és az áramszolgáltatás tekintetében. Hozzátette, hogy piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet rezsire a mostaninál egy átlagos magyar család.

 

Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Azt lehetett tudni már fél évvel ezelőtt, hogy a világpiacon az árak fölfelé indulnak el.

„Volt fél éve Brüsszelnek arra, hogy fölkészüljön erre. Nem csináltak semmit.”

– jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ahelyett, hogy a Frans Timmermans vezette munkacsoport ezt beismerné és azt mondaná, hogy itt van a magyar jó példa, védjük meg a polgárainkat a magas áraktól, inkább „még megfejelik a dolgot.”

„Ők most arra készülnek Brüsszelben, hogy nem elég a mostani baj, még további árat akarnak emelni a villanyáram és az üzemanyag esetében is,

azzal az indoklással, hogy klímavédelmet kell folytatni” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy mi magyarok egyetértünk azzal, hogy a klímavédelem jó dolog, amit folytatni kell, de úgy, hogy „a klímaromboló nagy nemzetközi cégekkel kell megfizetni ennek az árát és költségét, és nem a lakossággal.”

Most egy bonyolult rendszer bevezetésével

meg akarják adóztatni azokat az embereket és családokat, akiknek saját autójuk vagy saját lakásuk van.

„Most mi ennek ellenállunk, a V4-ekkel vagyunk éppen »összeesküvésben«, itt voltak Budapesten és megbeszéltük, hogy

semmiképpen nem járulunk hozzá a jövőhéten esedékes európai csúcstalálkozón olyan döntésekhez, amelyek tovább emelnék a villany meg a gáz árát”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Bécsben vagy Berlinben kétszer-háromszor annyit fizetnek az emberek a villanyért, a gázért, mint Budapesten, Svédországban pedig a budapesti gázár nyolcszorosát fizetik.

Sokan emlékezhetnek arra, hogy 2010 előtt, amikor a baloldal irányított, akkor a Gyurcsány-Bajnai-kormányok mintegy tizenöt alkalommal adtak engedélyt a nemzetközi multicégeknek az árak emelésére. Nagy csata volt ezt megváltoztatni – emlékeztetett a miniszterelnök.

A „Gyurcsány-féle erőcsoport” a parlamentben most is azt követeli, hogy a kormány vezesse be a piaci árat a gáz- és az áramszolgáltatás tekintetében, ami 380-400 ezerrel nagyobb rezsiköltséget jelentene a magyar családoknak. A rezsiharc eredményét meg kell védeni, mert a rezsicsökkentés és a lakosságvédelmi intézkedések nélkül egy átlagos magyar család több százezer forinttal többet fizetne a rezsiért évente, mint most – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még