logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kásler: Új kórházi tömb épül Székesfehérváron

Három rendkívül fontos területre fókuszál a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új kórházi tömbje, amely a Modern városok program keretében, 11,5 milliárd forintból épülhet meg – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere pénteken a projektnyitó sajtótájékoztatón. Az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik majd gyógyító tevékenységüket.
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház pulmonológiai osztályának épülete Székesfehérváron 2021. október 15-én  (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Kásler Miklós elmondta, hogy kiemelt diszciplínák bázisát teremti meg a fejlesztés: a pulmonológiáét, az infektológiáét és az onkológiáét.

A miniszter megjegyezte, hogy a magyar egészségügy hat nemzeti programra épül, azokra a betegségcsoportokra (daganatos megbetegedések, kardiológia és általános keringési betegségek, mentálhigiénés problémák, mozgásszervi betegségek, gyermekgyógyászat és a különböző fertőzések) dolgozták ki, amelyben „az emberek zöme meghal vagy megnyomorodik”.

Ezek közül három kap modern, 21. századi elhelyezést az új, hatezer négyzetméteres, háromszintes épület egy-egy emeletén

– tette hozzá.

Kásler Miklós azt mondta, hogy az új tömbben 1-2 ágyas szobákban, teljes komfort mellett gyógyulhatnak a betegek, miközben a kórházi dolgozók korszerű felszerelésekkel, kiváló körülmények között végezhetik gyógyító tevékenységüket.

Vargha Tamás (Fidesz) Székesfehérvár országgyűlési képviselője emlékeztetett:

amikor 2014-ben felavatták az új műtőblokkot, az volt a cél, hogy folytassák a megkezdett utat és 21. századi kórházat hozzanak létre Fejér megye lakosságának.

Megemlítette, hogy nem csak a 112 ágyas új épületre koncentrál a két év alatt megvalósuló fejlesztés: egyrészt korábban két helyszínen parkolók épültek, másrészt a meglévő épületekben a légtechnikai berendezések is megújulnak, hogy mindig ideális legyen a hőmérséklet a gyógyuláshoz.

Bucsi László, a kórház főigazgatója közölte, hogy a következő hetekben elkezdődik a volt pulmonológia épületének bontása, mivel a helyén épül fel az új kórházi tömb.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még