logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel negyven centiméteres hó borította a Bükk legmagasabb csúcsait

Korán kezdődött a tél a hegyekben. A Bükk legmagasabb csúcsait csaknem 40 centiméteres hó lepte be reggelre. Nem példa nélküli, hogy október közepén esik a hó Magyarországon, de azért a 30-40 centiméter ritkaságnak számít az évnek ebben a periódusában. Mivel még nem hullott le a fák levele, így lombkoronára rengeteg hó tapadt, emiatt fák dőltek ki, ágak szakadtak le. Csak kora délutánra tudták felszabadítani az utakat. Jövő hét közepén akár 20 fok is lehet – számolt be az M1 Híradója.

A Bükk egyes részein 40 centiméteres hóréteg maradt meg, ami október közepén nemcsak a gyerekeknek, de a szülőknek is különleges élmény.

Az ország legmagasabban fekvő vidékei közül több is kifehéredett. Bánkúton, Galyatetőn és az ország legmagasabb pontján is több tíz centiméter hó esett.

A Kékestetőn szinte senki nem mulasztotta el, hogy közös fotót készítsen az idei ősz első hóemberével. Fiatalok és idősek is érkeztek a Kékesre, ahol szerda délutántól csütörtök reggelig szakadt a hó.

A korai havazás nem tart sokáig, a közmédia meteorológusa szerint a következő napokban egy újabb front jön, jövő héten akár 20 fok is lehet, pluszban.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még