logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: Bekerítették Európát a migránsok

Újabb magyar rendőrök mennek Észak-Macedóniába, Szerbiába és Szlovéniába, hogy segítsék az ottani hatóságokat az illegális bevándorlók feltartóztatásában. Elsősorban járőrszolgálatot látnak el a határon, hogy megakadályozzák a jogellenes határátlépéseket. Erre azért is volt szükség, mert meredeken emelkedik a nyugat-balkáni útvonalon érkező migránsok száma – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: a magyar határra most érkeznek cseh rendőrök, ahogy korábban lengyel, szlovák és osztrák rendőrök is teljesítettek szolgálatot.

Magyarország azért küld rendőröket Szerbiába, Szlovéniába és Észak-Macedóniába, hogy segítsük az illegális migráció korlátozását, de legalább annak lassítását, mérséklését, hogy a magyar határtól minél távolabb tudjuk őket megállítani. Az embercsempészet megállításában is kulcsszerepe van az együttműködésnek.

„Mostanában a szerb határon előfordul, hogy egyidejűleg több helyszínen is kísérleteznek, hogy ezzel is meggyengítsék a határőrizeti erők reagálóképességét”

– hangsúlyozta Bakondi.

Fehéroroszország irányából is új migránsútvonal indult, ami már elérte Németországot is, de akár a spanyol, akár az olasz, akár a nyugat-balkáni aktivitás is azt mutatja, hogy Európát tulajdonképpen bekerítették, minden irányból érkeznek, és nagyon nagy számban áll rendelkezésre utánpótlás. Az érkezők után újabb és újabb emberek indulnak Afrikából.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még