logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fürjes Balázs: Felújítjuk a repülőtéri gyorsforgalmi utat

| Szerző: hirado.hu
A reptérre vezető út megérett a változásra! – írta közösségi oldalán Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. A budapestiek kérdőívben mondhatják el véleményüket a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út felújításáról.

A budapestiekkel közösen tervezünk! Kérdőívet indítunk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségének javításáról, a repülőtéri gyorsforgalmi út és a Gyömrői út fejlesztéséről. A javaslatokat, véleményeket október 31-ig várjuk az alábbi linken: www.repuloteriut.hu – írta Fürjes Balázs.

A Liszt Ferenc repülőtérre ma egy kétszer egysávos gyorsforgalmi út vezet, mellette pedig két oldalt szervízútszerűen fut a Gyömrői út. Ez egy 80 évvel ezelőtt kitalált koncepció, ami mára elavult, egyáltalán nem felel meg a kor elvárásainak – mutatott rá az államtitkár.

Fürjes Balázs úgy fogalmazott, hogy „az út elhasználódott, balesetveszélyes, és rendkívül zavarérzékeny. Bármilyen apró bonyodalom akár több órás dugót eredményez, vagyis erre közlekedni bizonytalan, rengeteg plusz időt kell betervezni.

A főút környezete sok helyen lepusztult, egyáltalán nem méltó az ország fővárosához. Az ide érkezők Budapestnek ezt az arcát látják először, ami városmarketing szempontjából sem jó

– fejtette ki az államtitkár.

Majd hozzátette: ezért a Határ úti metróállomástól egészen Budapest határáig rendbe tesszük a főutat! A szalagkorlátokkal tagolt szakaszok helyett egy egységes, egybenyitott utat építünk. A kereszteződések kapacitását megnöveljük, több helyen buszsávot és biciklisávot is kialakítunk. Az út mentén pedig növeljük a zöldfelületet.

A főút fejlesztése egy nagyszabású városfejlesztés is egyben

A fejlesztésnek köszönhetően javul a dél-pesti kerületek közlekedése, az egyes városrészek közötti közúti, autóbuszos, gyalogos és kerékpáros kapcsolat. Fontos szempont, hogy az út mellett élők életkörülményein javítsunk, és csökkentsük a meglévő út és vasút elvágó hatását – emelte ki az államtitkár.

A Budapest Fejlesztési Központtal és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel megkezdték a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztésének előkészítését. A terveket a Főmterv Zrt. és az UTIBER Kft. konzorciuma készíti el – számolt be róla Fürjes Balázs.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még