logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Börtönviselt bűnözők kényszerítettek volna ki védelmi pénzt a bulinegyedben

Erőszakkal próbálta átvenni egy játékterem védelmét egy részben bűnözőkből álló csoport az erzsébetvárosi bulinegyedben. A szórakozóhely egyik alkalmazottja légpisztollyal próbálta megfutamodásra bírni a támadókat, de végül őt verték meg. Hosszú idő óta először fordult elő Budapesten, hogy védelmi pénzek miatt kellett intézkednie a rendőrségnek – számolt be róla az M1 Híradója.

Klasszikus alvilági módszerrel, a szórakozóhely megszállásával, fenyegetéssel és székek dobálásával próbálta ráerőszakolni magát egy játékteremre egy részben bűnözőkből álló csoport október 3-án a fővárosi bulinegyedben.

Azt próbálták bizonyítani, hogy a játékterem biztonsági őrei képtelenek ellátni feladataikat, ők viszont meg tudnák védeni a helyet. Az egyik alkalmazott légpisztollyal két támadót is meglőtt, de végül úgy megverték, hogy mentő vitte el. A rendőrség először a légpisztolyt használó biztonsági őrt hallgatta ki gyanúsítottként,

a hét végén azonban a támadók többsége is rendőrkézre került.

„Az október harmadikai eseményeket követően elrendelt nyomozásban további négy férfi is látókörbe került, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai a Készenléti Rendőrséggel együttműködve október kilencedikére virradó éjszaka elfogták, és zsarolás miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették mind a négy férfit” – ismertette Csécsi Soma a BRFK szóvivője.

Szórakozóhelyek üzemeltetésével kapcsolatos zsarolási ügyek, például védelmi pénzek szedése miatt Budapesten évek óta most először kellett intézkednie a rendőrségnek. A négy gyanúsított szabadlábon védekezhet, de

a bíróság távoltartást rendelt el velük szemben.

„Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság két gyanúsítottat helyezzen bűnügyi felügyelet alá, kettővel szemben pedig rendeljen el távoltartást. A bíróság végül mind a négy gyanúsítottal szemben távoltartást rendelt el. Ez azt jelenti, hogy megtiltotta nekik, hogy közvetve, vagy közvetlenül felvegyék a kapcsolatot a sértettekkel, valamint távol kell magukat tartaniuk az elkövetés helyétől is” – hangsúlyozta Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az M1 Híradó értesülései szerint a gyanúsítottak közül ketten már álltak bíróság előtt erőszakos bűncselekmények miatt. Egyikük felfüggesztettet, másikuk letöltendő börtönbüntetést kapott. Esetükben az ügyészség bűnügyi felügyelet elrendeléséért fellebbezett.

A címlapfotó: M1 híradó

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még