logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videó: szemérmetlenül viselkedik fényes nappal egy hajléktalan a Deákon – Rengeteg fotót kaptunk Önöktől a lepusztuló Budapestről!

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Karácsony a mélybe rántja Budapestet. A főváros békeidőben kevés olyan látványos mélyrepülést élt meg, mint napjainkban, Karácsony Gergely főpolgármestersége idején. Miközben a városban élőket egyre inkább fojtogatja az előidézett káosz, Karácsony Gergely zavartalanul építgeti politikai karrierjét. Állandósult dugók, tarthatatlan hajléktalanhelyzet, szemét és elhanyagolt közterületek, na és méhlegelők – ez jellemzi leginkább Karácsony elmúlt két évét. Sorozatunk utolsó részében bemutatjuk a legdurvább képeket és videókat, amiket önöktől kaptunk.

A hirado.hu korábban több felhívást is közzétett, amelyben arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek képeket, videókat Budapest egyre romló állapotáról. Olvasóink rengeteg képet, videót és rövid történetet küldtek szerkesztőségünkbe, amelyek Budapest egyre romló állapotát mutatták be.

 

Sorozatunk korábbi részei:

A beérkezett képek és videók sokszor annyira sokkolóak voltak, hogy többet még cenzúrázva sem közöltünk, másokat erősen kitakarva adtunk közre. Talán mondanunk sem kell, hogy gyakran munkatársainknak is erős idegrendszerre volt szüksége, hiszen mi a képeket, videókat a maguk valóságában láttuk.

Ebben a rövid videóban látható jelenet például egy villamosmegállóban, fényes nappal történt. A két bódultnak tűnő fiatalember tevékenysége a rossz minőségű felvétel és a szándékosan elhomályosított képkockák ellenére is elég egyértelmű. Kommentárt nem is fűznénk hozzá, csupán annyit, hogy a jelenetsor második felét még cenzúrázva sem közöljük – mindenki fantáziájára bízzuk, mit csinálhat a fiatalember miután visszaült a helyére és elkezdett a slicce körül matatni.

Most sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk: a beérkezett anyagok mennyisége és minősége bizonyította felhívásunk jogosságát – igaz, mindezt csak azok vitatták, akik talán csukott szemmel járnak Budapesten.

Kérjük olvasóinkat, hogy mostantól ne küldjenek több képet és videót!

Végezetül az önöktől kapott legmegdöbbentőbb képekből és videókból adunk közre egy válogatást.

Emlékezetes volt az a képsorozat, amelyet buszvezető olvasónktól kaptunk. Lesújtó tapasztalatát osztotta meg a hirado.hu-val és az oldal többi olvasójával: a képeken a buszmegállók környékén várakozó, bódult állapotban lévő személyek voltak láthatók.

„Újabb felvételeket sikerült rögzíteni, amely bemutatja a borzalmas közterületi állapotokat Budapesten” – jelentkezett újra a buszvezető, aki ezúttal a Deák térről és környékéről osztott meg velünk fotókat és videókat.

Az egyik videón az látható, hogy nappal a Deák tér VII. kerületi oldalán, az egyik buszmegálló melletti hirdetőoszlopot levizeli egy hajléktalan. Olvasónk kiemelte, hogy a környéken rengeteg a külföldi turista, az eset nem emeli az országimázst.

Egy másik felvétel ennél is döbbenetesebb: egy hajléktalan „magához nyúl” miközben egy nő mögötte ül a padon.

Itt jegyeznénk meg, hogy egy hasonló dolgot művelő hajléktalanról másik olvasónktól is kaptunk képet, mint írta, ő az Oktogonnál szokta látni, ahogy szeméremsértő módon nyúlkál magához a képen látható férfi a villamosmegállóban.

De vissza a Deák Ferenc térre! „A képeken az is látható, hogy hajléktalanok lepik el a padokat, és kis túlzással 0–24 órában itt tartózkodnak. Alapvetően békések, de mocskot és szemetet hagynak maguk után. A videó és a képek tanúsága szerint nyilvánosan és zavartalanul használják vécének a közterületet” – fogalmazott buszvezető olvasónk, hozzátéve, hogy az utóbbiból fakadó erős szag terjeng a környéken.

(Olvasói fotó)

Aki naponta megfordul itt, pontosan be tudja azonosítani ezeket a személyeket. Nap mint nap – kisebb megszakításokkal – nagyjából ugyanaz a csoport tartózkodik itt. Ez már hónapok óta tartó jelenség. Az illetékesek mégsem tesznek semmit, közterület-felügyelőt hírből sem lehet látni, és a takarítás is elmarad vagy hanyag munkát végeznek – tette hozzá.

Leveléből kiderül, hogy a hajléktalanok ugyan békések, de időnként „hozzájuk csapódik” egy fiatal, feltehetően droghasználó férfiakból álló banda, és – olvasónk elmondása alapján – „terrorizálják” a környéket.

(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)

„Ez hasonló jelenség, mint ami az Örs vezér terén történt; talán van is kapcsolat köztük” – tette hozzá.

„Mindez a Városházától pár száz méterre történik. Karácsony Gergely minap tartott kampányrendezvényt innen egy sarokra, illetve számtalan alkalommal fordult meg a Deák téren egyéb sajtóeseményen vagy politikai rendezvényen. Kizárt, hogy nem vette észre, ami itt folyik” – állítja olvasónk, aki szerint ő és buszvezető-kollégái heti vagy akár napi rendszerességgel látnak ilyet a város különböző pontjain.

(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)

Levele azzal zárult, hogy sokan azzal mentegetik a mostani szörnyű állapotokat, hogy a fenti jelenség korábban is létezett. Ezzel levélírónk sem vitatkozik, de úgy gondolja, hogy az előző városvezetés „érdemben és sikeresen próbálta ezt a problémát megoldani, ellenben a mostani a városra szabadította, és bizonyára nem is hajlandó, vagy képtelen cselekedni”.

Jelentősen romlott a közterületek állapota

A korábban megszokott utcakép Budapestről a baloldali városvezetés hatására gyorsan változott, a szemét és a kosz beépült a hétköznapokba. Egyértelműen megnőtt a közterületeken lévő hajléktalanok száma, és megjelentek a bűnözői csoportok, valamint a koldusmaffia is a tereken. Egyre nagyobb számban, és egyre inkább a város centrumában kénytelenek a kialakult helyzettel szembesülni a budapestiek.

(Olvasói fotó)

A parkok sem mentesülnek a hajléktalanoktól, így kiszorulnak a családok és a feltöltődésre vágyók a város zöld területeiről. Korábban is volt hajléktalan-probléma Budapesten, de Karácsony városvezetése alatt egészen más dimenziók nyíltak meg e kérdésben. Budapest patinás helyszínein is állandósultak a részegek és a drogosok.

(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)

Az Astoria, Deák tér, Batthyány tér, Széll Kálmán tér, Móricz Zsigmond körtér, Gellért-hegy környéke mára alig különbözik az Örs vezér téren tapasztalt kriminális helyzettől.
A főváros pedig a fellépés és a probléma kezelésének hiányával egyértelműen bátorítást ad a közterületen való élésre, holott az senki érdekét sem szolgálja, a hajléktalanokét aligha.

Egyre több a szemét

Budapest korábban a tisztább európai fővárosok közé tartozott, mára azonban egyértelműen és szemmel láthatóan romlott a helyzet. Ehhez nagyban hozzájárult a városvezetés döntése, amely egyharmadával csökkentette januárban a közterületi hulladékgyűjtők számát. Nemcsak a főváros, de több ellenzéki kerületi polgármestere is hasonló döntést hozott, így egyre nehezebb Budapesten szemetest találni – olyat meg pláne, amiből nem „folyik ki” a hulladék.

Szemét a Nyugatinál (Ovasói fotó)
(Olvasói fotó)
A VII. kerületben is egyre koszosabbak az utcák (Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)
(Olvasói fotó)

„Szomorúan tapasztalom, hogy manapság így néz ki minden buszmegálló azon az útvonalon, ahol közlekedek. Minden szemetesből folyik ki a szemét. Karácsony úr erre sem költ” – írta egyik olvasónk, és az alábbi képet mellékelte:

(Olvasói fotó)

Szintén szemetes buszmegálló, ezúttal a Rákóczi úton:

(Olvasói fotó)

Az alábbi kép azt bizonyítja, hogy nemcsak a busz-, hanem a villamosmegállókban is egyre több a szemét.

(Olvasói fotó)

Egy másik érdekes felvételt készített olvasónk hétköznap, nem sokkal reggel 9 óra előtt a Nagykörúton, nem tudjuk, kié lehet ez a szeméttel megrakott, összeeszkábált háromkerekű, mindenesetre rontja a városképet.

(Olvasói fotó)

Ez a felvétel szintén a Nagykörúton készült:

(Olvasói fotó)

Kukából tehát az elmúlt hónapokban ténylegesen kevesebb lett, elszállításra (hiába) váró szemétből viszont több. A kukák leszerelése védhetetlen Karácsonyék részéről, már csak azért is, mert a főpolgármester többek között zöldpolitikusnak (is) hirdeti magát. Zöldpolitikusként azonban a szemét nem zavarja.

Állandósultak a dugók

A drasztikus visszalépést a közlekedés is kénytelen elszenvedni. A fővárosban állandósultak a dugók. Minden a nagykörúti biciklisávokkal kezdődött, amelyek miatt egysávosra szűkült Budapest egyik legforgalmasabb főútvonala. Minderről Karácsony  a veszélyhelyzetet kihasználva, egy személyben döntött.

Mindez nem lehetett, nem lehet véletlen, hiszen Karácsony a megválasztása előtti hónapokban arról beszélt, hogy ki akarja szorítani az autósokat Budapestről. Ezt a szándékot erősíti a Gyurcsány-párti Manhalter Dániel elszólása, miszerint „a baloldalon teljes az egyetértés abban, hogy az autósokat ki kell szorítani a fővárosból”.

(Fotó: olvasói fotó)
(Fotó: olvasói fotó)
(Fotó: olvasói fotó)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még