logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Brüsszel új adókat akar, a magyar kormány azonban továbbra is védi a rezsicsökkentést

| Szerző: hirado.hu
Magyarország kormánya továbbra is védi a rezsicsökkentést. Brüsszel ugyanis a klímaváltozásra hivatkozva új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg.

Szemmel látható, ahogy a növekvő energiaárak egyre több európai országot nyomasztanak. A kormány intézkedései azonban a magyar emberek energiaárait máig védik, mert ez a kormány a rezsicsökkentés kormánya” – fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Az államtitkár felidézte, hogy a magyar kormány 2013-14-ben 25 százalékkal csökkentette a gáz, az áram és a távhő árát. Majd hozzátette: de be kellett látni, hogy a rezsicsökkentést nem volt elég egyszer meglépni. Az alacsony árakat azóta is több fronton védeni kell a világpiaci árak emelkedésétől és a brüsszeli próbálkozásoktól.

A kormány beavatkozásának köszönhetően ma is a magyar lakosság fizeti a legolcsóbb gázárat, és a második legolcsóbb áramárat Európában.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően a családok minden évben átlagosan körülbelül kétszázezer forintot spórolnak – tette hozzá.

Majd arra is rámutatott, hogy a közműszámlákon ma mindenki láthatja, hogy mennyi pénzt hagyott nála a rezsicsökkentés.

A magyar emberek olcsó és biztonságos gázellátása érdekében pedig a napokban hosszú távú gázszállítási szerződést kötött a magyar kormány – jelentette ki Schanda Tamás.

Azonban nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Brüsszellel is vitába kell szállnunk, hiszen Brüsszel a klímaváltozásra hivatkozva, olyan új adókat akar ránk kényszeríteni, ami a magyar családok rezsijét emelné meg – mondta.

A kormány szerint azonban a környezetszennyezés árát a környezetromboló nagyvállalatoknak kell megfizetniük, nem a magyar családoknak

– hangsúlyozta az államtitkár.

Majd hozzátette: hogy ezt az álláspontot képviselje a magyar kormány a brüsszeli vitákban, arra a nemzeti konzultáció eredménye, a válaszadók 99 százaléka adott felhatalmazást.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még