logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Adófizetői pénzből finanszíroz Soros-szervezeteket Brüsszel

A Századvég elemzése szerint egyértelmű a kapcsolat az NGO-k, a LIBE bizottság és Soros György között. A múlt héten Budapesten járt a LIBE bizottság delegációja, hogy a jogállamiságról tájékozódjon. A hét európai parlamenti képviselő a jogállamiság helyzetét jelentős részben a kormánnyal kritikus és ellenséges szereplőkkel folytatott beszélgetések során mérte fel. Olyan nem-kormányzati szervezetek képviselőivel találkoztak, akik jelentős támogatást mind az Európai Uniótól, mind a Nyílt Társadalom Alapítványtól – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője elmondta: A külföldről finanszírozott civil szervezeteket az angolszász világban nem egy esetben ügynökszervezetnek nevezik és kapcsolatban állnak Brüsszellel is.

Az Európai Bizottság mintegy 1,55 milliárd euróval támogatja meg ezeket az NGO-kat, mondván, hogy a civil szervezetek helyzete egyre nehezebb Európában, de konkrétumot nem említenek. Brüsszel egy új fejezetet nyitott azzal, hogy az európai adófizetők pénzéből finanszíroznak ilyen szervezeteket, ráadásul anélkül, hogy erre rábólintottak volna az adófizetők és ezek a szervezetek talán nem is az európai polgárok érdekében cselekednek.

Azt rögzíteni kell, hogy bizonyos kisebbségekre koncentrálnának az EU-n belül, csakhogy a védendő kisebbségek kiválasztása egyáltalán nem átlátható és ez az igazi probléma.

A LIBE bizottság vádakat és kritikákat fogalmaz meg hazánkkal szemben, de konkrétumokat csak nagyon keveset tudnak felsorolni, abból is legfeljebb olyat, amiért nem a magyar kormány felel. A LIBE jelenlegi iránya ahhoz fog vezetni, hogy nem fogják komolyan venni a véleményét.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még