logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hol alagutat ásva, hol létrákkal próbálkozva, de egyre több migráns próbál átjutni a déli határzáron

Egyre több migráns próbál átjutni a déli határzáron – közölték a kormány hivatalos közösségi oldalán szombaton.

 

A bejegyzésben feltöltött videóban Balog Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese kiemelte: több mint 80 ezer illegális migránssal szemben intézkedett a magyar rendőrség illegális migrációval összefüggő jogsértő cselekmény miatt.

Elmondta: különböző módszert alkalmaznak a migránsok. Szerbia irányából van, hogy alagutat ásnak, máskor létrákat támasztanak a kerítéshez, és azon próbálnak átjutni. A létrás kísérleteknek is különböző változatai vannak – egy-, két-, három-, illetve négylétrás módszer – ennek megfelelően kérik el az embercsempészek az illegális migránsoktól az összeget – tette hozzá.

A létrás módszerért a rendőrség információi szerint 3500-4000 eurót kérnek személyenként, ami a fizikai határzáron való átjutást, illetve az Ausztriáig vagy Németországig történő továbbszállítást fedezi.

Balog Gábor hangsúlyozta: a határzár önmagában nemcsak egy kerítés, hanem technikai eszközökkel, éjjellátókkal, különböző kamerákkal, hangjelző berendezésekkel van felszerelve, és a jelzésre „élő erő” reagál. Megfelelő manőverutak vannak kiépítve, hogy az illegális migránsok megjelenésekor minél rövidebb idő alatt reagálni tudjon a rendőrség – hívta fel a figyelmet.

A videóban bemutattak vízen és szárazföldön járőröző, illetve a határzárnál felszerelt kamerák képeit figyelő rendőröket, valamint létrákkal az országba bejutni próbáló, és a magyar hatóságok által feltartóztatott migránsokat is.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még