logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megnyitott a dubaji világkiállítás, debütál a magyar pavilon

| Szerző: hirado.hu
Megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubaj október 1-jén, amely csaknem kétszáz kiállító ország részvételével várja a látogatókat fél éven keresztül. Ez az első világkiállítás, amelyet a Közel-Keleten rendeznek meg, Dubaj 25 millió látogatót vár szerte a világból.

A magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz – olvasható a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján.

A pavilon központi témája a víz. Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat és történetüket ismerhetik meg a látogatók, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára. A kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupolaterem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülnek.

A magyar pavilon tematikája alapján elnyerte a Time Out Dubaj újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás 192 pavilonja közül a 15 legkülönlegesebb közé választották.

A szervezők több mint egymillió látogatót várnak a magyar pavilonba a következő fél évben – a magyar részvétel rendkívüli lehetőség turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt.

Az eseményt fokozott egészségügyi intézkedések mellett tartják meg, 18 éven felül csak azok léphetnek be az Egyesült Arab Emirátusokba, akik felvették a koronavírus elleni oltást vagy rendelkeznek negatív Covid-teszttel.

A világkiállítás megnyitója ide kattintva nézhető vissza.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még