logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szavazatokat vásárolhatott az ózdi Jobbik, jelöltjük így is elveszítette az előválasztást

„Tizennyolcmillió forint készpénzt találtak abban az autóban, amellyel a baloldali előválasztás ózdi szervezője szenvedett balesetet még múlt héten az M3-as autópályán” – írta az Origo. A pénz mellett szavazólapok is előkerültek a kocsiból. Az ózdi előválasztás körül nem csak ez az egy furcsaság van. A helyiek szerint a Jobbik ottani emberei több módszerrel is igyekeztek befolyásolni a végeredményt – hangzott el az M1 Híradójában.

Tizennyolcmillió forint készpénzt találtak a Gyurcsány-show ózdi szervezőjének BMW-jében– írta az Origo. A lap információi szerint a pénzt a rengeteg előválasztási szavazólap mellett találták meg. A rendőrségen eddig senki sem jelentkezett érte.

Gödöllő térségében még múlt héten történt baleset az M3-as autópályán. Nem sokkal később kiderült, hogy a luxusautót az a B. László vezette, aki a Jobbik megbízásából koordinálta az előválasztást Ózdon. A feladata az volt, hogy – a náci karlendítés miatt botrányba keveredett – Farkas Péter Barnabás jelenlegi alpolgármester kampányát segítse.

A baleset helyszínére később a Bennfentes.hu munkatársai is elmentek, akik felvételeket is készítettek az úton szétszóródott szavazólapokról.

Míg az ügyről folyamatosan derülnek ki újabb részletek,

Ózdon közben egy másik botrány is körvonalazódik.

Több helyi arról panaszkodik a közösségi médiában, hogy egy férfiakból álló csoport szavazatuk leadásában akadályozta azokat, akik nem a Jobbikot támogatják. Erről a Hír TV felvételeket is közölt.

Az ózdiak közül pedig volt, aki azt írta, egyszerűen eltávolították őt a sátorból. Más képeket is csatolt, alatta pedig úgy fogalmazott: „Vajon ők az ellenzéki előválasztás tisztaságát őrzik? A rendőrségnek mikor fog vajon feltűnni?”

Egy másik bejegyzésben pedig az áll: „szégyen, hogy megtörténhet.” 

Ózd egyik önkormányzati képviselője szerint az ügy mögött is B. László állhat.

A volt jobbikos Fidrus Péter a közösségi oldalán úgy fogalmaz: B. László olaszliszkai, mélyszegénységben élő embereket bérelt fel erre a célra.

Közben a Pesti Srácok információi szerint szavazatvásárlás is történhetett. Az általuk megkérdezettek azt mondták: háromezer forintot kaptak egy Farkas nevezetű embertől azok, akik a Jobbik jelöltjére adták le a voksukat. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a pénz honnan származik. A náci karlendítős, jobbikos Farkas Péter Barnabás egyébként végül elveszítette az előválasztást.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még