logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Borítékolható, hogy Magyarország gyalázása miatt érkezik a LIBE

Brüsszel folytatja a nyomásgyakorlást Magyarországra a gyermekvédelmi törvény miatt – mondta Hidvéghi Balázs a közösségi oldalára felöltött videóban. A Fidesz EP-képviselője szerint egyértelmű, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása óta Brüsszel és a Soros-hálózat újabb ürügyet talált a Magyarország elleni támadásokhoz. Ennek része, hogy Budapestre érkezett LIBE-bizottság küldöttsége, „tele az európai baloldal embereivel”. Az M1 szerette volna megkérdezni a küldöttség vezetőjét, hogy szerinte mi a probléma a magyar gyermekvédelmi törvénnyel, de nem válaszolt – hangzott el az M1 Híradójában.

„Jogállamisági” misszió keretében látogatott Magyarországra az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi szakbizottságának (LIBE) zömében balliberális képviselőkből álló csoportja. A héttagú EP-delegáció szerdától péntekig tartózkodik majd hazánkban – írta a Magyar Nemzet. A főleg baloldali képviselőkből álló uniós küldöttséget az a francia zöldpárti politikus vezeti, aki Judit Sargentini távozása után átvette a Magyarország ellen indult uniós eljárások ügyeit.

Gwendolin Delbos-Corfield az elmúlt években folyamatosan bírálta hazánkat. Legutóbb a gyermekvédelmi törvény kapcsán Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését követelte.

Most, hogy Budapestre érkezett, az M1 szerette volna megtudni a politikustól, hogy szerinte mi a probléma a magyar gyermekvédelmi törvénnyel. A baloldali képviselő nem válaszolt a feltett kérdésre. Arra hivatkozott, hogy sietnie kell, holott – úgy tudni – a tervezett programja csak fél órával később kezdődött.

LMBTQ-aktivisták és migránspárti, brüsszeli politikusok jönnek Budapestre” – írta az Origo. A lap szerint

Brüsszel azokat a képviselőket küldte, akik rendszeresen támadják Magyarországot.

Többek között azt a svéd szélsőbaloldali politikust, akiről 2019-ben kiderült, hogy trükközik az uniós költségtérítésekkel. Malin Björk úgy vette fel európai parlamenti napidíját, hogy közben Brüsszelben él női partnerével és két gyermekükkel.

Svédország első vállaltan leszbikus EP-képviselője szerint a magyar gyermekvédelmi törvény nemcsak az LMBTQ-jogokat csorbítja, hanem egyenesen leépíti a magyar demokráciát.

A küldöttségnek magyar tagja is van: a momentumos Donáth Anna, aki az elmúlt években mást sem tett, mint a saját hazáját támadta Brüsszelből” – közölte az Alapjogokért Központ projektvezetője a Kossuth Rádióban. Kovács Attila szerint

ez egy politikai színjáték, és borítékolható, hogy az Európai Parlament döntően baloldali képviselői elmarasztaló jelentést írnak majd hazánkról.

„Ne legyen kétségünk afelől, hogy az ítélet már régóta megszületett. Egészen biztos, hogy ideológiai szándékoktól és politikai szándékoktól vezérelve az Európai Parlament döntően baloldali, szélsőbaloldali emberekből álló delegációja egy nagyon kritikus hangvételű jelentést fog írni. Ez a jövő tavaszi országgyűlési kampány része már, amibe ezáltal az Európai Parlament közvetlenül is beavatkozik” – fejtette ki.

A gyermekvédelmi törvény júniusi elfogadása óta Brüsszel és a Soros-hálózat újabb és újabb ürügyet talál Magyarország támadásához” – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője egy videóban. Hidvéghi Balázs azt mondta: azt akarják elérni, hogy mi is beengedjük az LMBTQ-aktivistákat a magyar óvodákba és iskolákba.

„Mi a magyar emberek akaratát fogjuk érvényesíteni és mellettük fogunk kiállni, és ezzel egyedül vagyunk a magyar politikában. Mert, ha Gyurcsány és az emberei kerülnének hatalomra, sorra teljesítenék az összes brüsszeli elvárást. Betelepítenék a migránsokat és ráengednék a gyerekekre az LMBTQ-aktivistákat” – fogalmazott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a delegációt az igazságügyi és a belügyminiszter is fogadja csütörtökön. De pontosan tudni, milyen céllal érkeztek. Gulyás Gergely úgy fogalmazott:

tisztelet a kivételnek, de ezeknek a képviselőknek számtalan, teljesen megalapozatlan, tényekkel alá nem támasztható kritikájuk van Magyarországgal szemben.

„Nincs illúziónk azzal kapcsolatosan, hogy Magyarország gyalázása miatt érkeznek az illetők. És hogy a nem túl jó állapotban lévő ellenzéknek valamilyen elvtársi segítséget nyújthassanak. Ezeknek a képviselőknek számtalan, teljesen megalapozatlan, tényekkel alá nem támasztható kritikájuk van Magyarországgal kapcsolatosan” – szögezte le.

A miniszter hozzátette: sokat elmond az emberi jogokhoz és alapvetően az európai történelemhez való viszonyukról az, hogy ezeknek a politikusoknak az antiszemitizmussal és a kommunizmussal szemben semmilyen kifogásuk nincs a magyar ellenzéki összefogással kapcsolatban.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még