logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szekszárdon is elindul az MCC tehetséggondozó programja

Bővül a tehetséggondozást folytató Mathias Corvinus Collegium (MCC) intézményrendszere, szeptembertől Szekszárdon is megkezdődnek a képzések – közölte a szervezet kuratóriumi elnöke kedden a tolnai megyeszékhelyen.

Orbán Balázs kuratóriumi elnök, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára az MCC szekszárdi épülete előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, a 25 éve működő tehetséggondozó intézmény ingyenes képzéseket nyújt a legtehetségesebb fiataloknak 10 éves kortól egyetemi tanulmányaik végéig.

Az MCC az Országgyűlés 2020-as döntésével jelentős támogatásban részesült – mondta  – , és azt a feladatot kapta, hogy a következő években építse ki a tehetséggondozás magyar intézményrendszerét a Kárpát-medencében. A cél, hogy az MCC néhány éven belül 35 helyszínen legyen jelen, és 10 000 tehetséges magyar fiatal előrejutását segítse.

A bővítések első hullámában, 2021. szeptembertől az anyaországban 14 helyszínen van jelen a MCC, a Kárpát-medencében 23 helyen indultak el a képzések – tette hozzá.

Tudatos döntésnek nevezte, hogy a magyarországi helyszínek között a legkisebb megyeszékhelyen, Szekszárdon is az első körben induljanak el a képzések. Az oktatás helyszínéül szolgáló – az 1940-es években leventeoktatásra készült  – , Hunyadi utcai épületet az MCC felújítja.

Horváth István, Szekszárd fideszes országgyűlési képviselője, és Gyurkovics János (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere egyaránt kiemelte, hogy az MCC épülete mellett új könyvtár- és levéltár, illetve korszerű szakképző intézmény épül, így új érték- és tudásközpont jön létre Szekszárdon.

Böröcz Máté, az MCC regionális képviselet-vezetője arról számolt be, hogy az 5-8. osztályos diákoknak szóló fiataltehetség-program Szekszárdon 25 diákkal indult; ők hetente egyszer angolt tanulnak, kéthetente az MCC által delegált oktatók óráin vesznek részt.

A középiskolások programja 30 résztvevővel kezdődött el, nekik csaknem minden nap tartanak képzéseket, e-learning és intenzív angol kurzusokon vesznek részt.

Emellett ingyen táborokat, túrákat, tanulmányi kirándulásokat kínálnak a diákoknak.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még