logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Őszöd’15 – Bese Gergő: Az őszödi beszéd egy olyan lebukás, amit hiába próbálnak megmagyarázni

| Szerző: hirado.hu
15 év, 15 gondolat az őszödi beszédről. A hirado.hu-nak 15 közéleti személyiség fejtette ki a véleményét arról, hogy milyen hatást gyakorolt Magyarországra Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök 2006-os hazugságbeszéde. Bese Gergő atya szerint a beszéd egy olyan lebukás, amit bárhogy próbálnak megmagyarázni, valójában a nép félrevezetése volt.

A 15 évvel ezelőtti események a rendszerváltást követő magyar történelem egyik leggyalázatosabb és legsötétebb korszakát idézik. A nyilvánosságra került beszéd egy olyan lebukás, amit bárhogy próbálnak magyarázni, valójában a népünk megvezetése, félrevezetése volt – fogalmazta meg a hirado.hu-nak véleményét Bese Gergő atya.

Az őszödi beszéd utáni tüntetések megmutatták, hogy a társadalom igazságérzetét rendkívül zavarja, ha hülyének van nézve. Nemcsak az utcán jelent meg az ellenállás, hanem a családokban, baráti körökben is beszédtémává vált, hogy milyen erkölcsi jogalapja van bármit is tenni és mondani annak a kormánynak, amely nyíltan hazugsággal nyerte meg a 2006-os választásokat.

Kiemelte, hogy az október 23-i erőszakos lovasroham, szemkilövetés pedig megmutatta, a hatalom retteg attól, hogy elveszíti az irányítást. A baloldal már tudta, hogy megbukott, hiszen Őszöd után minden más választást csúfosan elveszített. Sajnos ennek ellenére a kormány végig kitöltötte a mandátumát.

2006 ősze egy figyelmeztetés is arra, hogy ezek a baloldali közösségek gátlástalanul bármit megtehetnek úgy, hogy a Nyugatról senki sem mond még egy ejnye-bejnyét sem, mert a liberális gondolkodóik beletartoznak abba a mainstreambe, ami ma is irányítja Európát. Ezért lehetnek 2006 szereplői ma is az aktuálpolitikában.

Egy olyan összetört, kifosztott, lélekben, erkölcsileg megroggyant társadalmat kapott a jelenlegi kormány 2010-ben, amelyből nagyon nehéz volt felállni. Viszont az azóta elvégzett munka eredményét mutatja Ferenc pápa budapesti szentmiséje is: van létjogosultsága a keresztény értékrendnek – mondta a katolikus pap, aki minden évben levetíti diákjainak azokat a felvételeket, amelyekből megláthatják, hogy mire képes a gyűlölet.

A tüntetések idején egyetemista voltam.  Szeptember 17-én Salkaházi Sára boldoggá avatási dekrétumának budapesti ünnepségén vettem részt, amikor az őszödi beszéd is kiszivárgott. A mai napig minden október 23-án levetítem diákjaimnak azokat a felvételeket, amelyek az utcán történtek, hogy lássák, mire képes a gyűlölet, a hatalomhoz való végtelen ragaszkodás

– tette hozzá.

Fotó: Bese Gergő atya

Őszöd’15 – Balázs Péter: A véleményem lesújtó, az őszödi beszéd minden szegmensében felháborító

A színművész szerint a legfelháborítóbb az, hogy ma „ez a hazug társaság az ország vezetésére ácsingózik”.

Őszöd’15 – Nagy Feró: Olyan, mintha csak mi, idősebbek emlékeznénk az őszödi beszédre

A zenész azt mondta, hogy amikor először meghallotta a beszédet, nem akarta elhinni, hogy igaz lehet.

Őszöd’15 – Bayer Zsolt: Lelepleződött a mindenre képes, aljas politika és annak képviselője

Az újságíró szerint alapvetően változtatta meg a beszéd a magyar politikai életet, a magyar belpolitikát.

Őszöd’15 – Dopeman: Gyurcsány történelmi bűnt követett el

Pityinger László, azaz Dopeman szerint Gyurcsány csupán arra jó, hogy „legyaluljon” egy ellenzéki közösséget.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még